Husløg er gode i krukker og bede hele året

Almindelig husløg

Husløg gør sig godt både i krukker og bede. Hele året rundt. Med mindre du er glad for at vande. De kan nemlig bedst lide det tørt. Og om sommeren gerne solrigt. Det er ikke for ingenting, at de har fået det latinske navn “Sempervivum”, som betyder “altid levende”.

Hos os står de langs husmuren. Med tiden danner de et tæt bunddække, som forhindrer ukrudtet i at vokse frem. De formerer sig gladeligt og danner konstant små nye husløg. Det eneste som slår dem ihjel er blomstringen. Så snart de er færdige med at blomstre dør moderplanten. Men der går nogle år inden de kommer så langt. Og på det tidspunkt har de formeret sig tilstrækkeligt til, at det ikke gør noget. De små nye husløg kan let plantes et andet sted. Skil dem forsigtigt fra moderplanten og stik dem ned i fugtig jord. Når du det ikke den dag, så klarer de let at ligge et par dage.

Husløg

Vidste du i øvrigt, at man i gamle dage plantede husløg på tagene som værn mod lynnedslag. Derfor kalder nogen også husløg for tordenløg. Men det er naturligvis bare gammel overtro.

Udover at husløg er meget  lette at dyrke og formere er der også andre fordele ved dem. En af dem er, at der er altid nogen i nærheden af dig, som har masser af dem og med glæde vil dele ud af dem. En anden er, at de kan arrangeres på et utal af måder. Som passer til lige din stil. Her har jeg arrangeret dem i en trækasse, men du kan også lade dig inspirere af indlægget 5 krukker til hele året.