Der er mange glæder i januar

1

Glæder er der mange af i januar. Her får du 6 bud på, hvad jeg glæder mig til i årets første måned. Både ude i naturen og hjemme i stuen.

Glæder i januar - en buket hyacinter

Med kun ét nytårsfortsæt, nemlig at gøre mere af det som gik godt sidste år, glæder jeg mig til at tage hul på januar. Årets første måned plejer generelt at være en god måned for mig. Jeg elsker begyndelser og der er noget helt særligt ved at tage hul på et nyt år. Samtidig er jeg udhvilet efter en god lang juleferie og dagene mellem jul og nytår er brugt til at reflektere stille og roligt over livet. Og, til at lave min personlige liste over januars glæder. Måske vækker nogle af dem genklang hos dig.

Nyde friske blomster i stuen

Når julens dekorationer er visnet og smidt ud og julepynten pakket ned, bliver der rungende tomt. Så hjælper det med friske blomster. I den første uge af januar vil jeg sætte en buket danske tulipaner på bordet. Måske sammen med grønne forårsgrene fra haven. Hyacinter vil jeg fortsat glæde mig over hele januar. Både ude og inde. Og, så vil jeg klippe af mirabelletræet og kejserbusken, så foråret kan starte i vaserne.

Gå en tur i solskin

De sidste ti år har antallet af solskinstimer i januar svinget fra 17 – 73.  Jeg håber helt klart på det sidste eller bare i det mindste normalen på 43 timer. Gerne krydret med knitrende sne og frost. Uanset hvad så glæder jeg mig til at gå ture i solen. Måske slutte af med en kop varm chokolade, mens solens stråler varmer mit ansigt.

Januar glæder - gåture i solen

Læse endnu en god bog

I 2017 kom jeg endelig i gang med at læse skønlitteratur igen. Ikke et ondt ord om faglitteratur og streaming af film og serier. Jeg er selv storforbruger af begge og er rigtig god til at binge serier. Men jeg har savnet det helt særlige ved at læse en roman. Henover julen læste jeg med stor fornøjelse Jennifer Egan “Manhattan Beach”, som handler om en kvindelig dykker under 2. verdenskrig, der leder efter sin far. Meget kort fortalt. Nu er jeg gået i gang med Kirsten Thorup “Erindring om kærligheden”. Bogen handler om en mors kærlighed til sin datter og tegner foreløbig ganske godt.

Lave en god simregryde til mine venner

Januar er som skabt til at dele en simregryde med gode venner. Jeg elsker de smagsrige gryderetter, som står på komfuret i flere timer og bobler lige så stille. Forventningen som stiger i takt med, at duften spreder sig. Det er også en god gæsteret, som gør at kokken er frisk og rolig, når gæsterne kommer. En rigtig god basis for en hyggelig aften sammen med gode venner.

Januar glæder - Glyptotekets vinterhave

Smutte forbi Glyptotekets vinterhave

Ingen tvivl om at trangen til at være omgivet af varme og grønne blade melder sig i januar. Nogen rejser til Thailand. Jeg smutter bare forbi Glyptotekets vinterhave. At sidde der og lade sig omslutte af det smukke rum – husk at kigge op på loftet – er ren lise for en vintertræt sjæl. Måske smutter jeg også forbi mine yndlingsmalerier eller tager en kop kaffe i cafeen med udsigt ud over alt det grønne. Der er gratis entre om tirsdagen. Alle andre dage koster det kr.95,- . Det er noget billigere end en rejse til Thailand. 

Kigge på frøsamlingen

I januar glæder jeg mig til et gensyn med frøsamlingen. At sidde der i januarmørket med frøene til sommerens glæder kan i den grad sætte humøret op. Se på, hvad jeg har. Tænke over, hvad jeg gerne vil så, som jeg ikke har. Lave en indkøbsliste, bestille og en januarmorgen finde en pakke frø i postkassen. Det er da noget at glæde sig til.

Share.

1 kommentar

  1. Tak for 6 gode bud til nydelse i januar. Jeg nyder bestemt at have tid til at læse skønlitteratur eller se en god film. En lang tur i solskin kunne også være dejligt, desværre får solen ikke mange chancer, men vi kan da altid håbe.
    God januar og godt nytår

Leave A Reply