Forårsglade rosetter til påskeriset

Påskeris med rosetter af servietter

Påskeriset – eller påsketræet som nogen kalder det – er et dejligt tegn på forår. Pyntet med æg, kyllinger, papirsblomster eller, som i Sverige, med fjer markerer de friske grene med pynt, at det er påske. Det er en dejlig tradition, som jeg gerne følger. I år pynter jeg dog påskeriset med rosetter lavet af servietter i lyse forårsfarver.

Rosetter af servietter

Du kender det sikkert godt. Der er ofte en enkelt serviet tilbage i pakken. Efterhånden er skuffen fuld af enlige servietter. Nu har du faktisk en hel skattekiste. Alle de enlige servietter kan nemlig blive til smukke rosetter. Til påske, til jul eller andre tider, hvor du har lyst til at pynte med rosetter. Jeg har valgt alle de servietter, som er forårsagtige og selvfølgelig alle dem med gult. Det er jo påske. Og, det er nemt at lave rosetter. Se hvordan under billedet.

Rosetter af enlige servietter

Du skal bruge:

  • enlige servietter
  • elastikker – gerne farvede
  • en limstift
  • sytråd
  • evt en rest gavepapir eller et udklip fra et blad

En tommelfingerregel er, at servietten skal være ca. 3 gange så lang, som den er bred, så det kan være, at du må klippe lidt. Den bredde servietten har, svarer til diameteren på rosetten. Så ved du lidt om størrelsen på den. 

Læg servietten fladt på bordet og fold den i bredden i folder på ca. 3/4 cm. Skiftevis ret og vrang, så den bliver som en harmonika. Sæt en elastik omkring midten af den foldede serviet. Det er vigtigt, at elastikken er præcist i midten. Træk forsigtigt hjørnerne mod hinanden, så de danner en roset. Lim sammenlingen sammen og sæt en snor af sytråd i rosetten.

Hvis du har lyst, kan du lave en cirkel af en rest gavepapir eller et udklip fra et blad til at lime på i midten. Men du kan også bare lade rosetten hænge med elastikken som pynt. Det er helt op til dig. Jeg har valgt et miks. 

Husk at kigge forbi Anna´s Plads i morgen, hvor Ina laver værtindegaver. Det bliver helt sikkert inspirerende.