Der er fuld knald på farverne og energien

Der er ikke kun fuld knald på vejret og haven. Al den sol giver masser af energi. Her et par hurtige farverige highlights fra ugen der gik med tips til en weekend i farver.

Blomstrende rhododendron i parken ved Nivaagaard

Blomstrende rhododendron i parken ved Nivaagaard

Rhododendronparken ved Nivaagaard

Ugens absolut største oplevelse er parken ved Nivaagaard. Her står hele parken i blomst med den ene fantastiske rhododendron efter den anden. Det er overvældende. På den helt rigtige og gode måde. Rhododendron kommer helt til sin ret i en park og her er meget gamle og meget høje rhododendron blandet med lavere buske og i et sprudlende farvemiks. Akkompagneret af frøernes parringskvæk og fuglefløjt. Hvis du bor i nærheden, skynd dig afsted. Samtidig kan du kigge ind i museet og se udstillingen med blomstermaleren J.L. Jensen krydret med hans moderne pendant Rebecca Louise Law. 

Jorcks passage

Jorcks passage

Jorcks passage

Skal du til København i weekenden og trænger til et helle for solen anbefaler jeg Jorcks Passage mellem Skindergade og Vimmelskaftet (Strøget). Et lidt overset sted som bestemt er værd at tage en pause i. Tegnet af arkitekten Vilhelm Dahlerup og bygget i 1893-95. Her lå en gang min yndlingsbladkiosk, men den er for længst væk. Til gengæld er der nu en café og bænke, hvor man kan sidde og nyde lyset gennem glastaget og de grønne træer.

Opstilling med stenurt

Farver, farver, farver

Selv skal jeg blandt andet på farveworkshop med Margrethe Odgaard. En god opfølgning på sidste weekend, hvor jeg flyttede rundt på krukkerne og legede lidt med farverne. “Smag på farver” er en del af programmet under Danish Design Festival, som byder på mange fine udstillinger og events. Efter workshoppen i morgen cykler jeg videre til Design X Change på Design Museum Danmark. Et bæredygtigt designmarked kalder de det selv.