Genbrugsideer til haven fra Frau Gerold

Genbrugsideer til haven kan man ikke få for mange af og selv gamle travere kan være springbrædt til nye ideer. I Frau Gerolds Garten i Zürich er der masser af inspiration.

Genbrugsideer til insektbo i et gammelt rør og en konservesdåse

Insekthotel

Insekthoteller bør der være i enhver have. Alle de dejlige arbejdskammerater, man får ud af det, er guld værd. De flyver rundt og spiser af skadedyrene og bestøver vores blomster. Dem skal vi passe på. Insekthoteller kan man lave på mange forskellige måder.

Den nemme måde er at være lidt rodet og halvdoven. Lade gamle døde træstammer blive liggende i haven, samle en grenbunke i et hjørne og lægge staudeafklippet på en åben kompost er blot nogle af mulighederne. Man kan selvfølgelig også bygge et insekthotel efter alle kunstens regler eller som her forvandle et stort rør eller en lille konservesdåse til et insekthotel.

Med hensyn til fyldet er der god mulighed for at få genbrugt det tyndtslidte sengetøj, resten af uldgarnet eller et ærme fra den gamle uldsweater. Æggebakker er også gode. Ligesom gamle aviser. Har du et par bambuspinde som ikke længere er så fine, kan du klippe dem i passende længde og sætte dem ind i insekthotellet. Variation er nøgleordet, for insekterne vil bruge materialerne på forskellig vis. Til at spise af, til at gemme sig og til at lægge æg i og forpuppe sig. Det er en rigtig god ide at supplere med vand. Her er der lavet et vandhul i et gammelt bildæk.

Genbrugsideer med konservesdåser som hænger og som er malede

Genbrugsideer med konservesdåser

Man skulle tro, at vi her i huset spiser meget konserves. Det er nemlig ikke første gang, jeg kommer med ideer til genbrug af konservesdåser. Men egentlig tror jeg ikke, at vi bruger flere end andre. Jeg har bare et eller andet med de dåser. Egentlig vil jeg gerne have fingrene i de lidt store, så måske må jeg et smut forbi det lokale pizzaria og høre om de vil gemme nogen til mig. De vil være fine med en gang maling eller hængende i et knyttet planteophæng. At genbruge konservesdåser behøver ikke at forvandle haven ind til et kollektiv fra 70´erne. Det kan sagtens gøres med mere elegance, hvis man er til det. Der tænker jeg de malede konservesdåser kommer godt ind. For selvom jeg elsker den lidt vilde stil, så ender jeg ofte med den afdæmpede version hjemme hos mig selv.

Genbrugsideer med indramning af en plante ved brug af en gammel billedramme

Ram yndlingsplanten ind

En sjov ide er at bruge en gammel billedramme til at ramme yndlingsplanten ind. Det kan også være en stor ramme som retter synet mod et særligt smukt sted i haven. 

Genbrugsideer med gamle dæk og sko

Genbrugsideer med plastikflasker og en gammel stol

Andre genbrugsideer

De er set en del gange før, men de skal alligevel med. Det gamle bildæk – her i en malet version – skoene, plastikflaskerne og stolen. Måske kan de være springbrædt for nye genbrugsideer i din have. 


Indlægget er del af en serie med inspiration fra Schweiz