Pift urtepotterne op

Krukker med grønne planter og sommerblomster giver noget helt særligt til haven. En ekstra frodighed. Helt tæt på huset eller som supplement i et bed. Det kræver mange krukker, men behøver ikke at koste alverden. Her får du et par tip til at pifte urtepotterne op. Både plastikurtepotterne du får, når du køber planter og dem du finder på loppemarkeder og i genbrugsbutikker.

plastikurtepotte_genbrug

Mængden af plastikurtepotter røber hurtigt, hvor mange planter man har købt. Nogle af dem bruger jeg til stiklinger og aflæggere til familie og venner, men langt de fleste kører jeg på genbrugspladsen. Op i containeren med hårdt plast. Men der skal egentlig ikke meget til, før de sorte plastikurtepotter kan indgå i en opstilling med krukker. Et messingfad, som på det øverste foto, giver et hurtigt pift og gør plastikurtepotten anvendelig.

plastikurtepotte_med_dekoration

Lidt mere tid tager det at dekorere plastikurtepotterne. Dog gik det ret hurtigt med at sy et stykke af en dækserviet på urtepotten herover. Dækservietten har jeg fundet i en genbrugsbutik og syet på med en skosnøre fra skuffen. Du kan også, med en limpistol, lime bast og andet på urtepotten for at pifte den op.

krukke_med_milkpaint

Det er nemt at male på keramik. I hobbyforretninger kan du finde særlig maling til keramik i sprayform. Du kan også male med porcelænsmaling og fiksere det i ovnen ved 150 grader. Er du mere til naturlig maling, så er milkpaint en løsning. Et 100 % naturligt produkt. Det har jeg brugt på urtepotteskjuleren på fotoet herover. Efterfølgende har jeg fæstnet malingen med voks. Den eneste ulempe ved milkpaint er, at det tåler ikke regn, så krukken skal stå under et halvtag.

Du finder mere inspiration til krukker i indlæggene “6 alternative krukker til haven” og “5 krukker til hele året”