Vinterens lysestumper bliver til sommerens lys

Du kan genbruge vinterens lysestumper ved at støbe dem om til nye lys i henkogningsglas. På den måde får du nemt levende lys i haven. Både sommer og vinter.

Lysestumper til genbrug

I min vindueskarm står to gamle henkogningsglas og samler vinterens lysestumper. Hver gang et lys er brændt ned, lægger jeg stumpen i glasset. Senere smelter jeg dem om til gode udendørslys til terrassen. Det er, som det meste jeg laver, supernemt. Følg med herunder, hvor jeg viser dig hvordan.

Stearinlys i henkogningsglas
Det smarte ved henkogningsglas er, at de har låg. På den måde bliver lysene ikke våde, når det regner og sner.

Du skal bruge:

  • henkogningsglas
  • lysestumper
  • væge til store lys – jeg bruger væge nr.15 fra Panduro Hobby
  • en gryde
  • en lang ske du ikke skal bruge til noget andet

Sørg for at have rigtig mange lysestumper. Glasset skal have top på eller vent til du har mindst 1½ glas fuld af lysestumper. Når stumperne smelter bliver volumen mindre.

Sæt glasset over i et vandbad i gryden. At smelte lys tager den tid det tager, så gør det en dag, hvor du har god tid. Tiden afhænger af størrelsen på glasset. Et stort glas kan godt tage 1 time. Efterhånden som lysestumperne smelter, fylder du flere på til glasset er fuld af smeltet stearin. 

Tag glasset op af vandbadet. Fisk så mange sorte væger du kan op med en ske. Det tager ikke lang tid og ser pænere ud. Klip et stykke ny væge i samme længde som glassets højde + nok til at binde. Bind vægen på en grillpind og sænk den ned i stearinen. Lad grillpinden hænge på glassets kant. 

Støb lys af lysestumper

Sæt lyset til side og vent til stearinen er stivnet. Nu kan du fjerne grillpinden og klippe vægen til en passende længde. Lyset er klar til terrassen. Til lune sommernætter med kølig rosé eller til at lyse op her i vintermørket.

Kan du ikke finde gamle henkogningsglas, kan du selvfølgelig købe nye. Eller bruge andre slags glas. For eksempel de store glas fra rødbeder og lignende.


 

 

1 Kommentar on “Vinterens lysestumper bliver til sommerens lys

Comments are closed.