5 krukker til hele året

Små kurve med hornvioler

Hos os flytter krukkerne aldrig helt væk under vinteren. Det er nemlig især når haven hviler, at jeg har brug for fyldte krukker til at live op. Men selvfølgelig er det begrænset, hvad jeg kan have i krukkerne. Krukkerne står heller ikke ubeskyttede. Er det krukker jeg holder særligt meget af får de et isolerende lag hessian. Eller jeg vælger et materiale som kan tåle frost. Krukker er nemlig meget mere end de traditionelle af ler.

Konservesdåser som krukker

Konservesdåser klarer al slags vejr, og de kan piftes op i utallige variationer. Til sidste uges nummer af ugebladet “Søndag” (uge 4) har jeg lavet et opslag med genbrug til haven. Her er en opstilling, som ikke kom med i bladet. Den er inspireret af et tidligere indlæg: En forårsdekoration fra haven. I skuret ligger en pose fuld af konservesdåser, og jeg er ret sikker på, at I ser mere til dem. Selvom det er en trend, vi har set længe, er alle muligheder endnu ikke udtømt.

Papirkurve som krukker

I nogle år har disse gamle papirkurve fulgt mig som krukker i haven. Efterhånden som vejr og vind har tæret på dem, har jeg klippet dem ned. De kostede mig stort set ingenting i en genbrugsbutik for snart mange år siden.

Små zinkspande med vintergrønt

De små zinkspande købte jeg for en del år siden i en Tiger butik. De har klaret mange vintre, men muligheden for en buet bund er selvfølgelig altid tilstede. Hvis vinteren er særlig hård og spandene står bundfrosne i længere tid. Prisen gør, at jeg ikke er så nænsom omkring dem. Det kan nogle gange også være en løsning, når krukkerne skal stå ude hele året.

Trækasse med husløg

Trækasser klarer vinteren fint, og du kan sagtens lave nogle selv. Det eneste du har brug for er en rest brædder og nogle små søm. Efterhånden som tidens tand gnaver, falder de fra hinanden, men så er det bare at lave nogle nye.

Opstilling med krukke og tallerkner

Min mormors gamle krukke af sandsten har klaret mange vintre udenfor, så sandstenskrukker er helt klart også til hele året. De bliver kun kønnere med årene. Her har jeg sat den i en opstilling med tallerkner og mos.