En anderledes juledekoration – æbler på pind

Juledekoration med æbler på pind

En juledekoration med æbler er en god udendørs dekoration som giver farve til haven. Jeg har leget lidt og er kommet frem til en en lidt anderledes måde at bruge æblerne på. Nemlig æbler på pind. En såre enkel juledekoration. Lige til at gå til.

Du skal bruge:

  • tynde grene
  • røde æbler
  • gran
  • kogler
  • urtepotte med fast jord (ikke pottemuld)

Jeg tog udgangspunkt i det blågran jeg fandt i skovbunden efter stormen og fandt mine zinkpotter frem. Potterne fyldte jeg med havejord.

I grenbunken fandt jeg nogle grene i en passende tykkelse. Så trykkede jeg æblerne ned over grenens spids ved at dreje æblet lidt frem og tilbage og satte grenen med æblet ned midt i potten med havejord.

Herefter satte jeg små kviste af blågran omkring grenen. Det går nemmest, hvis du fjerner nogle at de nederste grannåle, så du har en stilk.

Til sidst lagde jeg små grankogler hele vejen rundt i kanten.

Alt hvad jeg har brugt har jeg fundet i naturen. Undtagen naturligvis zinkpotterne som jeg havde i forvejen.

Efter stormen ligger der i skoven masser af gran på jorden. Det må du gerne tage, hvis det ikke er en skov, hvor de laver pyntegrønt. Det samme gælder for kogler og grene der ligger på skovbunden. Alt naturligvis med måde. (Hos Naturstyrelsen kan du læse mere konkret om, hvad du må samle). Æblerne er nedfaldsfrugt. Bliver de grimme skifter jeg dem bare ud.