Design Trade 2014 i udvalg efter hjertebanken

Design Trade 2014 byder også på nyt design til uderummet. Her er 7 ting til haven, terrassen og altanen som fik mit hjerte til at banke.

Design Trade 2014 - b-green

De sidste tre dage har Bella Centeret summet af samtaler mellem leverandører og forhandlere. Nye produkter er blevet vendt og drejet og ordrer skrevet under. I går var sidste mulighed for at besøge indkøbsmessen DesignTrade 2014. For mit vedkommende var det nysgerrigheden der drev. Hvad sker der udenfor den retro verden jeg til daglig befinder mig i? Sker der noget nyt på designfronten? Mit overordnede tema var “Uderum”.

Der var langt mellem snapsene, men jeg fandt alligevel 7 ting som fik mit hjerte til at banke.

Haveafdelingen viste ikke de store nyheder, men bølgekrukkerne fra B-Green fik mig til at stoppe op. Inspireret af bedstemors krukker, men i en finere beton. Lidt til det nostalgiske ben. Hos Bungalow fandt jeg puder som straks satte humøret op. Både i kølige farver (øverste foto) og i varme farver (herunder)

Design Trade 2014 - Bungalow puder

Base212 havde nogle meget fine altankasser og potteholdere i kobber, som passer godt ind i trenden med beton og træ.

Design Trade 2014 - IO Scandinavia

Kombinationen af træ og beton fungerer efter min mening rigtig godt. Her fra IO Scandinavia

Design Trade 2014 - Lübech Living

Da jeg kom til Lübech Livings stand begyndte hjertet virkelig at banke. Urtepotteskjulere, vaser og poser af papir. Kollektionen “OOhh” er et genbrugs- og fair trade projekt for kvinder på Sri Lanka´s vestkyst. Kollektionen er til indendørsbrug, men alle vaser og urtepotteskjulere er behandlet med latex indvending, så de tåler vand. “Uashmama” (udtales Wash Mama) er poser, bælter og tasker lavet af papir i Toskana. Den behandling papiret gennemgår gør, at det føles som læder. Det gør også, at poserne kan bruges udenfor omkring en urtepotte. Et spændende alternativ til hessian. 

Hos Skriver Collection fandt jeg store kvalitetspuder i hør og bomuld til terrassen. Betrækket er lavet af møbelstof og derfor meget slidstærkt. Uden tvivl ikke en billig løsning lige her og nu, men på sigt betaler det sig altid at købe kvalitet. 

Bakken fra Design Nation var jeg lige ved at overse. En lillebitte stand i det bagerste hjørne. Men bakkens spinkelhed tiltrak mig. Faktisk var jeg lidt skeptisk. Kan den overhovedet bære noget? Men den føltes godt i hænderne og det helt enkle japansk inspirerede design tiltalte mig. Design Nation er en mønsk virksomhed og altså dermed meget lokal. Spændende at se, hvad de kan drive det til.