Lav en efterårskrans med ildtorn

Efterårskrans med ildtorn

Jeg praler på ingen måde over at være den store kransemager. Den ro og tålmodighed der skal til for at binde en krans, ejer jeg ganske enkelt ikke. Men det lykkedes mig en forårsdag for et par år siden at lave et par kranse af birkekvas. De er både kønne som de er og piftet op efter sæsonen. Så her kommer et par nemme efterårskranse med ildtorn, som jeg lavede igår. Det tog nøjagtig så kort tid, som jeg har tålmodighed og ro til.

Den mindste har et lidt skødesløst udtryk, som passer godt til det øvrige den indgår sammen med. Til at samle bærene i en lille buket har jeg brugt bast. Langt nok til også at binde buketten omkring kransen. Fire store buketter og fire små. Basten er med til at give kransen det skødesløse udtryk.

efterårskrans med ildtorn

Efterårskrans med ildtorn

Til den store brugte jeg smågrene med en række bær på langs og et bart stykke gren forneden. På den måde kunne jeg let stikke den nederste del af grenen ind kransen og den ståltråd som holder den sammen. Bruger du en krans som ikke er bundet på den måde, snor du bare bindetråd rundt om kransen, så du har noget at fæstne grenen i. Hurtigt og nemt.

Vidste du iøvrigt, at fuglene elsker ildtornens bær? En rigtig god grund til at have denne vildt og uregerligt voksende busk i haven. – For dig som ikke kender den, kan jeg fortælle, at den stritter lidt til at alle sider, hvis den vokser naturligt. Men man kan jo altid tæmme naturen, hvis man vil. – Samtidig lader rådyrene den være i fred. Også et plus her i haven.