Hyacinter er ikke bange for frost

Hyacinter i januar

Hyacinter i haven i januar? Jo det kan sagtens lade sig gøre. De kan nemlig godt tåle frosten. Hvis du ikke tror på det, så læs med her.

Her i januar trænger vi til lidt farve i haven. Julens dekorationer er ikke længere så attraktive. De minder lidt for meget om højtiden. Så enten skal de piftes op med lidt andre farver eller også skal der noget helt nyt til. Hyacinter er et godt bud. Helst de udsprungne. Hyacinter, som er sprunget ud, er nemlig ikke bange for frost.

Længerevarende frost bevarer dem, så de holder lige så længe som frosten. Til gengæld er de så helt færdige, når frosten slipper. Et lille lager af udsprungne hyacinter er derfor godt at have stående klar. Får de kun et lille strejf af frost, sker der i øvrigt slet ingenting. Så retter de sig op. Der er altså ingen grund til at tøve, når vi står nede ved blomsterhandleren og føler os fristet til at frådse i hyacinter.

Du kan også prøve at drive dem frem under en glasklokke eller som her under henkogningsglas, men det er ikke helt så effektivt, som med de udsprungne. De udsprungne er klart at foretrække.

Det gælder for alle løgblomster, at de ikke har noget i mod frost, men også andre forårsblomster har ikke noget i mod et strejf at streng kulde. Dem møder du i indlægget 6 blomster som tåler et kys af fader Frost. Eller hvad med at pifte moskransen fra jul op med lidt bellis? En belliskrans liver op i sneen og endnu mere på en grå januardag.