Kanelstjerner – skønne julesmåkager fra Tyskland

Kanelstjerner – eller Zimtsterne som tyskerne kalder dem – er en rigtig julesmåkage med smag af mandler og kanel. Gode for gluten- og mælkeallergiker, da de hverken indeholder mel eller mælkeprodukter.

Kanelstjerner

Den første portion kanelstjerner er allerede næsten væk og jeg må simpelthen bage en omgang mere. For kanelstjerner vil jeg ikke undvære til jul. Den på samme tid sprøde og bløde småkage fra Tyskland, lærte jeg at kende i Schweiz og de sidste par år er den for alvor kommet ind i julevarmen her i huset. Den er et godt supplement til de mange smørbaserede julesmåkager og god til allergikere, da den hverken indeholder mel eller mælkeprodukter.

Kanelstjerner (Zimtsterne)

  • 3 æggehvider
  • 250 gr. flormellis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 ½ tsk. kanel
  • evt. 1 knivspids fintmalede kaffebønner (espresso)
  • 375 – 400 gr malede mandler

Pisk æggehviderne stive og tilsæt siet flormelis lidt ad gangen. Tag herefter 4 spsk. fra til pynt. Tilsæt vaniljesukker, kanel og eventuelt fintmalede kaffebønner samt så mange af de malede mandler, at dejen hænger sammen og slipper skålen.

Spræt en stor plastikpose (6-8 l) op og læg dejen i mellem to lag, så klæber dejen ikke til bord og kagerulle. Rul dejen ud til den er 1 cm tyk over det hele. Stil den koldt – gerne køleskab – i mindst to timer.

Indstil ovnen på 150 gr. Find dejen frem og stik stjerner ud med en stjerneudstiksform. Dyp formen i flormelis ind imellem. Så hænger den ikke fast. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med æggehviden. Bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad ovndøren stå på klem efter 8 min. Æggehviden skal forblive hvid og kagerne skal have et sprødt ydre, men et blødt indre. De tørrer lidt ud i kagedåsen, så tænk det ind i processen.