I Simrishamn finder man inspiration til middelhavsstemning

Et sommerbesøg i Apotekarns Trädgård i Simrishamn er som at være ved middelhavet. Et perfekt sted at finde inspiration til middelhavsstemning i haven.

Apotekarns Trädgard i Simrishamn - Terrasse

Terrassen er omdrejningspunktet i en middelhavshave. Det er her livet leves – siddende sammen med gode venner og familie. Og, der skal ikke meget til at skabe den rette middelhavsstemning på terrassen. Et kakkelbord med farverige kakler. F.eks. et gammelt gasbord med nye fliser. Eller et originalt mosaikbord. Sammen med pelargonier og hibiscus er det alt der er brug for. Eller neria og bougainvillea. I Apotekarns Trädgård er der den helt rigtige stemning ved den overdækkede terrasse. Her sidder man i det flimrende lys fra det grønne loft.

Apotekarns Trädgård i Simrishamn

I en rigtig middelhavshave er gulv og vægge af sten, men hvis man kan skabe middelhavsstemning på baggrund af et bindingsværkhus, så kan man også skabe stemningen på en træterrasse. Det gælder om ikke at lade sig begrænse, men tage udgangspunkt i det man har. Det kan også være i valget af krukker. Terracottakrukker har den rette lød, men andre lerkrukker går også fint. Ligesom farverige konservesdåser. 

Apotekarns Trädgård i Simrishamn

Klare farver spiller en stor rolle i middelhavshaven. De går igen i valget af planter, møbler, puder og baggrunde som den blå dør herover. 

Apotekarns Trädgård i Simrishamn

Den rigtige middelhavshave er omsluttet af mure. På vores breddegrader vil det være for at skærme de sarte vækster. Sydpå er det for at skærme privatlivet. Det gør haven til et trygt og frodigt sted. Apotekarns Trádgård ligger i Østerlen, som har det samme klima som Bornholm. Derfor står citrontræer og oliventræer plantet i jorden. De får dog en vinterfrakke på, når tiden for frost kommer. Så klarer de sig helt fint.

Apotekarns Trädgård i Simrishamn

Loftet i form af pergolaen spiller en central rolle i middelhavshaven. Skygge er langt vigtigere end sol. Måske ikke lige det største ønske i en dansk have, men da vi besøgte Simrishamn på en af sidste års virkelig varme dage under hedebølgen var det helt perfekt. Med tanke på solens mindre gode egenskaber er det måske heller ikke helt dårligt at have et sted i haven at trække sig tilbage til midt på dagen.

Apotekarns Trädgård, Storgatan 17, Simrishamn (Sverige). Foruden haven er der også en cafe og butik. Derudover har Apotekarns Trädgård en webbutik med forsendelse over hele EU.