“Trädgård i kruka” får det til at krible i fingrene

I går udkom bogen “Trädgård i kruka” af Ulrica Otterling og Annika Christensen. Og, det er helt klart en bog der får det til at krible i fingrene. Krible efter at gå ud i haven og plante nogle krukker til. 

"Trädgård i kruka" - Syrener

Foto fra “Trädgård i kruka: ©Annika Christensen

Bogen kommer hele året rundt. Fra forår over sommer og efterår til vinter. Til alle årstider er der forslag til planter. Det er en stor force ved bogen. Især vinter og forår er svære årstider med lave temperaturer. “Trädgård i kruka” åbner op og viser at det er muligt at have spændende krukker. Også i frostvejr. Bogen kommer også rundt om den rigtige jord, hvordan du selv sår sommerblomster til krukker og hvordan du planter krukkerne til med grøntsager og krydderurter.

Blomsterarrangementer fra "Trädgård i kruka"

Foto fra “Trädgård i kruka” ©Annika Christensen

Bogens hensigt er ikke at være en bog om blomsterarrangementer i traditionel forstand. Der er ingen af dekorationerne du ikke kan lave selv. Den gennemgående opfordring er, at du som læser selv prøver dig frem. Et kort afsnit om farver og et om former giver en introduktion til det helt basale. Det er også meget tydeligt bogen igennem, at der er lagt vægt på farver. Til gengæld savner jeg lidt mere om former.  Der skal ikke meget farvesans til før du sætter de rigtige farver sammen. Former er til gengæld en noget sværere sag. Der kunne jeg godt have brugt noget mere hjælp. Men når det er sagt, så er jeg ret begejstret for “Trädgård i kruka”. En rigtig god håndbog, som inspirerer til at lave ens egne krukkearrangementer. Den vil blive læst igen og igen.

Sommer og vinterblomster fra "Trädgård i kruka"

Foto fra “Trädgård i kruka” ©Annika Christensen

Bogen udkommer i Sverige. Køb den næste gang du kører “hinsidan”

Ulrica Otterling og Annika Christensen “Trädgård i kruka” / Forlag: Nordstedst / ISBN: 978-91-1-305555-8