Tre små buketter af skovens bær og blade

Buket af snebær

Måske kender du til at være det jeg kalder intuitivt inspireret. Pludselig at opdage, at din inspiration er præget af en trend, en stilart eller måske endda en kunstform. Uden at du aner, hvor den kommer fra eller at den eksisterer. Sådan har jeg det med den japanske blomsterkunst Ikebana. En kunstart indenfor blomsterdekoration som med sin minimalisme og organiske arrangementer virkelig kan få mit hjerte til at banke hurtigere.

En buket af røde bær

Ikebana er japansk og betyder “at få blomster til at leve”. Der er nøje regler for, hvordan blomsterne arrangeres så de fremstår enkle, smukke og naturlige. Vasens form og farve betyder mindst lige så meget som blomsterne. Jeg bliver nok aldrig rigtig god til ikebana. Simpelthen fordi jeg har det så svært med at følge regler. Men det er jo muligt at lære regler uden at følge dem fuldt ud. Så hedder det vist bare retningslinjer. Og, dem har jeg intuitivt fulgt længe.

En buket efterårsblade

TIP

Vidste du i øvrigt, at hvis du sætter grene med bær og blade i en blanding af glycerin og vand, så holder de længere. Blandingsforholdet er 2 dele vand og 1 del glycerin. Allerbedst er det at hælde glycerinen i kogende vand og så lade blandingen afkøle inden du sætter grenene i. Samme blanding kan i øvrigt bruges til at konservere efterårsblade. Her foregår konserveringen bare i en plastikpose, som du lukker til. Lad bladene ligge i plastikposen med glycerinblandingen i 3-4 dage inden du tager dem ud og lader dem tørre.