6 alternative krukker til haven

Krukker med forårs- og sommerblomster skaber hygge i haven. De giver lige et ekstra pift på terrassen, foran døren og ved havens siddepladser. Det behøver ikke være dyrt indkøbte krukker. Med lidt fantasi kan du på loppemarkeder eller blandt dine gemmer finde fine alternative krukker til haven. Herunder får du inspiration til 6 krukker med genbrug som tema. Alle fra min egen have. 

Urtepotteskjulere som krukker i haven

Vælger du urtepotteskjulere til krukker, får du et stort udvalg i alverdens farver og mønstre. Plant direkte i urtepotteskjuleren, men husk at lægge lecakugler i bunden. Eller sæt blomsterne et sted, hvor de ikke får for meget regn. Da der ikke er huller i bunden af urtepotteskjulerne, må blomsterne ikke få for meget vand. På loppemarkeder er der ofte et stort udvalg af billige urtepotteskjulere.

Kaffedåse med hornviol

Gamle kaffe- og kagedåser er oplagte at plante blomster i. Det er nemt at lave huller i bunden med en syl, så vandet løber ud. Udvalget er stort og der er en dåse for enhver smag. Vil du have et roligt udtryk, så sørg for at farven på blomsten matcher dåsen. Er du mere til pang og dynamik a la middelhavet, så gå efter de farverige dåser og blomster.

Rusten grillstarter med engelsk græs

Et par år har vi glemt grillstarteren ude, når sæsonen er slut. Spørg mig ikke hvorfor, men der er ingen tårer over det. I løbet af vinteren ruster den og får en fin patina. Formen er perfekt til at plante i. Her har jeg plantet engelsk græs, som senere, når den blomstrer, giver højde til krukken. Sæt eventuelt en plastikurtepotte ned i grillstarten, da hullerne i bunden er ret store. Grillstarteren som krukke har i øvrigt den fordel, at den tåler at stå ude hele året.

Stentøjslampe som krukke på terassen

Husker du 70´ernes stentøjslamper? Store, tunge lamper som passer til den tids stil, men som i dag virker alt for massive. Med mindre du er til den rustikke, industrielle stil. Mange af dem har en form, som gør dem velegnede til krukker. Her har jeg vendt en stentøjslampe på hovedet og bruger “halsen” som fod. Det eneste du skal tænke på er om lampen kan stå, når du vender den. Så har du helt sikkert en krukke, som ingen anden har.

Syltekrukker med japansk star

Gamle syltekrukker er forholdsvis nemme at finde på loppemarkeder. Eller måske har du, som jeg, arvet din bedstemors. Det er gode, store krukker som du også kan plante et lille træ i. Den brune farve er suveræn til grønne planter. Husk lecakugler i bunden, da de ligesom urtepotteskjulerne ikke har huller i bunden.

Konservesdåser med forårsblomster

Til små blomster er konservesdåser en fin og billig løsning. Som med kaffe- og kagedåserne kan du let lave huller i bunden med en syl, så overskudsvandet kan løbe fra. Personligt kan jeg bedst lide dem, når de ruster og jeg sætter dem gerne sammen med andre krukker. I det hele taget er jeg ret vild med genbrug af konservesdåser, som du kan læse mere om i indlægget 5 kreative ideer til genbrug af konservesdåser.

Du finder mere inspiration til krukker, når du klikker på tagget Krukker