Sophienholm slotspark er en æstetisk nydelse

Dahliahaven Sophienholm slotspark

Nogen gange skal man bare hive en mandag formiddag ud af kalenderen og tage ud for at kigge på blomster. Så da vi begge i dag havde en fridag inviterede jeg manden på en tur til Sophienholm Slotspark. Noget af en optur på en mandag i oktober. Dahliahaven tog os med storm. Det er Dansk Dahliaselskab, som hvert år planter haven til. På samme måde som i Valbyparken. En inspirerende samling som er værd at køre efter.

Stemningsbillede fra Sopienholm Slotspark

Men der er mange andre grunde til at tage en tur i parken omkring Sophienholm. Det der først og fremmest slog mig var den gennemførte farveholdning – Når vi altså ser bort fra Dahliahaven, som slotsgartneren ikke har indflydelse på -. Blomsterne afspejler bygningernes farvetone. Så gennemført æstetisk, at det er den rene fryd.

Orangeriet i Sophienholm Slotspark

Selv i det meget lille subtropiske drivhus overholder blomsterne farvekortet. 

Den omkringliggende park er i sig selv stormombrusende med mange legende indslag. Som en takshæk med formklippede dyr på toppen, hække formet som et lysthus og en løngang med høje gamle krogede bøgehække. Løngangen fører ned til staudehaven, som lige nu står i sin efterårspragt. Et klasseeksempel på et spændende efterårsstaudebed. Så inspirerende, at den gemmer jeg til et separat blogindlæg senere.

Sophienholm Slotspark ligger på Nybrovej 401, 2800 Kongens Lyngby. I selve slottet er der løbende kunstudstillinger med omvisninger på udvalgte tidspunkter. Der er også et cafeteria. Alt dette er dog lukket på en mandag. Parken er åben alle dage.