Et blåt hav af iris

blå skæg iris
Germanske skægiris sammen med hvid kærmindesøster

Som mange nok ved, så er de fleste planter i vores have arveplanter. Så mange venlige mennesker har foræret os planter, at vi ofte har været helt overvældede. Nogen har sågar foræret os hele staudebede, fordi de ikke længere kunne passe dem selv. Nu er mange af planterne for alvor vokset til og det er en fryd at skue udover bedene. Lidt endnu er det blandt andet iris som dominerer.

Blå sibiriske iris
Blå sibiriske iris

De små fine iris på billedet herover holdt desværre ikke længe. Billedet er fra d.30.maj og allerede i pinsen havde varmen taget livet af blomsterne. Med tiden flytter jeg nogle af dem til et mere skyggefuldt sted, men lige nu står de i det blå iris hav.

Germansk skægiris

Det blå iris hav som viser sig at ramme lige ned i en trend, når det gælder farvesammensætningen. Her er nemlig ikke bare blåt, men også hvidt og et lille strejf af gult. Farver som går igen i beretninger fra Chelsea Flower Show. Meget apropos Lones klumme på Havefolket i fredags om havetrends og hvordan de påvirker os. For selvom jeg har arvet planterne, så er det jo i sidste ende mig der har sat dem sammen.

Blå og pastelgule iris

Hvis du har lyst til at læse mere om iris, så er det oplagt at klikke over til Irishaven. Berit er en ægte samler af iris og deler gerne ud af sin viden. Et andet sted at hente inspiration og viden er hos En irismark i Spanien. Et godt sted at dykke ned i de mange spændende og anderledes iris. Dem som du oftest kun får fat i ved at være medlem af Dansk Iris og Liljeklub.