En basilikum bliver hurtigt til mange

Basilikum stiklinger

Hvis du, som jeg, aldrig rigtig har haft succes med at så basilikum, så fortvivl ikke. Der findes en anden og meget nemmere metode til at få masser af basilikumplanter. En basilikumplante fra supermarkedet bliver hurtigt til mange, når du tager stiklinger af den. 

Metoden er næsten den samme, som når du laver lavendelstiklinger. Blot skal du ikke have en “hæl” på stiklingen. Klip et skud på 5-10 cm, som når du laver f.eks. pelargoniestiklinger. Fjern de nederste blade og stik stiklingen i en potte med fugtigt blomstermuld, Tryk jorden let fast omkring stiklingen. Lav et minidrivhus af en plastikpose med et lille hul til ventilation. Sørg for at holde jorden fugtig. Den må ikke tørre ud.

Efter nogle uger har stiklingen slået rod. Når den er vokset til, planter du den om i en større potte. Husk også huske at klippe det nye skud 3-4 cm ned fra toppen, når det har fået en passende størrelse. Så får du en busket og tæt plante. 

Lav rigeligt med stiklinger i tilfælde af, at de ikke alle slår rod. Så har du snart masser af basilikum til køkkenet og til at forære væk.