Et roligt forår folder sig ud

Ugen der gik var fuld af overskud med en rolig start i haven, en udflugt til Gisselfeld og en ordentlig stak bøger. Vejret var blandet, men det skal jo ikke forhindre en i at gå udenfor og se foråret folde sig ud.

Snepryd vrimler frem

En aktiv indsat i efteråret giver et roligt forår

Lige nu nyder jeg godt af, at jeg i efteråret kom godt i bund i haven. Bedene blev i oktober luget godt igennem og enkelte bede fik lidt nyt kompostjord fra genbrugspladsen. I løbet af januar og februar klippede jeg de første stauder ned. Afklippet lagde jeg på den åbne kompost uden at klippe det op. Eventuelt overvintrende krible krabledyr skulle helst ikke forstyrres for meget. Så lige nu går jeg lige så stille rundt og klipper de sidste stauder ned. Hiver lidt græs op hist og pist og nyder, at det summer omkring vores snepryd. Ind i mellem potter jeg lidt krukkeplanter om eller giver dem lidt nyt jord i toppen. Et stille og roligt forår i haven. Det sker ikke hvert år.

Gisselfeld - gammelt skilt fra haven

Gisselfeld - scener fra haven og Paradehuset

På lørdagstur til Gisselfeld

Det regnede ikke. Lad os bare holde os til det. Ellers var der ikke så meget pænt at sige om vejret i lørdags, men parken ved Gisselfeld tog sig alligevel ganske pæn ud. Linierne i den landskabelige del af parken stod tydelige og lovede, at der er meget mere at se senere på sæsonen. Det glæder jeg mig til. I Paradehuset var der lunt og kameliaen var sprunget ud. Kaffen og rabarberkagen i caféen lunede også. Til gengæld må vi vente med nye pelargonier. De er endnu ikke kommet fra gartneriet. En god undskyldning for at komme igen meget snart. Det bliver dog ikke i Bededagsferien, hvor der er livsstilmesse, men en hvilken som helst anden dag indenfor åbningstiden.

En stak kunst- og havebøger

Bøger beriger hele året

Selvom det er forår holder jeg ikke op med at læse. De lyse aftener er lige så gode til læsning som de mørke. Derudover så ligger der også en del arbejdsbøger i bunken. Blandt andet bogen om Ordrupgaard som jeg skal anmelde til Landskab. En rigtig fin bog, hvor haven har fået sit eget lille kapitel. Den have som er tænkt ind i huset flere steder med kig ud til det grønne, men som i dag kun er en skygge af sig selv. Bogen er fuld af viden om huset, dets interiør og altså haven. Rigtig dårlig timing at Ordrupgaard er lukket p.g.a. ombygning, fordi bogen giver virkelig en lyst til at besøge huset.

“Gardenista” er en gave fra en veninde, som har haft den med hjem fra USA. Hun kender mig så godt, at jeg bare skal tænke på, hvad jeg ønsker mig. Så får jeg det. Bloggen Gardenista har jeg med stor fornøjelse fulgt i mange år. Deres syn på have er forfriskende og inspirerende. Nu glæder jeg mig til at læse bogen.

Resten af bøgerne er forberedelse til et nyt tiltag i mit arbejdsliv, men det er også fornøjelse og berigelse. Ligesom haven og naturen gør mig godt, bliver jeg også et bedre menneske af at beskæftige mig med kunst og kunsthåndværk. Det giver mig glæde og overskud. Alt sammen videnskabeligt bevist, men det vigtigste er jo at mærke det på egen krop. Kunsthistorien er så lang, at der er en kunstart til enhver. Det er bare at dykke ned i den og finde det, der får ens hjerte til at banke.