Man kan næsten fare vild på Falsters Bavnehøj

Bavnehøj på Falster er et dejligt naturområde med mulighed for at fare vild i granskovens labyrint. Og, det er ikke så ringe.

Tre ugers sommerferie er ved at være forbi og på trods af, at det nærmest har været polarsommer er meget af ferien tilbragt udenfor. Vejret er forbavsende godt, når man er ude midt i det. Altså lige undtagen når det øsplaskregner. Så vi har pakket madkurven og er kørt ud i det danske sommerland for at kigge på naturen og alle de vilde blomster. Vores første tur gik til Bavnehøj på Falster.

Bavnehøj på Falster

På toppen af en grusgrav ligger Bavnehøj og praler af at være Lolland-Falsters højeste punkt. Det er vist ikke helt rigtigt, men konkurrenten er kun få meter højere, så for mig går det an. Svimlende 40 meter over havet.

Ikke noget at blive forpustet over, så det er, som du nok kan regne ud, ikke så meget højden, der er attraktionen. Selvom Bavnehøj skam er med i bogen “Danmarks bjerge”. Den helt store attraktion ved Bavnehøj på Falster er labyrinten. En eller anden har fået den gode ide at lave en labyrint inde i granskoven. Det er magisk at gå inde blandt grantræerne, hvor der er dunkelt og grenene står grafisk skarpe uden nåle, mens du kan skimte det grønne foroven. Faktisk så magisk, at det ikke kan beskrives. Jeg tror egentlig, vi for lidt vild, fordi vi gerne ville være der lidt længere. At finde midten af labyrinten var ikke så svært.

Bavnehøj på Falster. Labyrinten.

Og så er der selvfølgelig lyset, som i en grusgrav med dybblå søer er helt fantastisk. Også på en gråvejrsdag. Rundt om grusgraven er der en helt særlig flora og et livligt insektliv.

Bavnehøj på Falster.

Bavnehøj Fritidsområde ligger tæt på Nørre Vedby på Nordfalster. Du kan enten køre ind ved Nr. Vedbyvej eller gøre som os, køre ned ad Nr. Grimmelstrupvej og dreje ned ad Bavnehøjen. Her er der bord og bænke til madkurven og ikke langt til labyrinten. Der er også en fantastisk udsigt ud over grusgraven. Der er en lang række faciliteter, hvis du vil overnatte og også en grillhytte, hvis du er til det. Turen rundt om grusgraven er 4 km lang.