Fuglene skal også vide det er jul

Frø og æbler til fuglene

Fuglene skal da også mærke, at de kommende dage er festdage, så jeg har købt lidt ekstra lækkert til dem. I kurvene er der jordnødder og solsikkekerner. Jordnødder er de fleste fugles livret og på den måde skulle vi gerne ramme bredt. Spætter og spætmejser, som er særlig kræsne, kan dog især godt lide jordnødder, men de får nok lidt svært ved at balancere på de små kurve. Solsikkekerner kan især musvitter og mejser godt lide og falder nogle af dem på jorden kan vi måske være heldige at en dompap, grønirisk eller kærnebidder kommer forbi.

Æbler, frø og nødder til fuglene

Æblerne og rosinerne er mest til solsorten og andre drosler. De går især til æblerne, når jorden som nu er frossen og fuld af sne. Dog vil de gerne have æblerne lidt bløde, så jeg er spændt på, hvor opsatte de er på at gå til æblerne. De er nemlig friske og stadig faste og saftige. Med lidt held tiltrækker rosinerne en rødhals. Den lyser så dejligt op med sit røde bryst og er en af de fugle, som vækker glæde i haven. Især solsorte og musvitter er der mange af, men rødhalsen kommer ofte alene. 

Jeg burde selvfølgelig have haft noget korn til gråspurvene og de andre spurvefugle som kan finde på at komme forbi. Men jeg må satse på, at naboen har sørget for det. Eller at de forslugne gråspurve ikke er kræsne og sagtens kan spise solsikkekerner og jordnødder.