Juledekorationer med gran og kogler

Juledekorationer ved døren

Med julen lige om hjørnet har jeg selvfølgelig også pyntet op til jul. Udenfor har jeg arbejdet videre med efterårets dekorationer og tilføjet lidt julerier. Ganske belejligt har vejret spillet med og drysset lidt sne ud over det hele. Det gør det hele lidt mere julet.

Juledekoration med tyrkisk turban og stjerne

Helt tilfældigt blev der et helt lille krybbetema ud af det ene hjørne. Her ligger efterårets græskar Turks Turban og sender tankerne hen på de tre vise mænd. På amagerhylden hænger en porcelænsstjerne og lyser op som stjernen over Bethlehem. Lygten ligner næsten en kirke. Orange er måske ikke lige ens første valg til jul, men jeg synes egentlig det fungerer ganske godt i denne sammenhæng.

Juledekoration ved døren

På døren hænger min mormors gamle halmhjerte. Pyntet med en kvist kristjørn fra haven og en kogle fra skoven. I hjørnet står en buksbom. Krukken har fået lidt beskyttelse i form af en gammel hessiansæk og jorden er dækket af kogler. I kurven er der gran og røde æbler.

Kogler og gran ved døren

En birkeskrans er noget af det nemmeste at lave og jeg har et par stykker af dem. Kransen er dekorativ i sig selv. Især i det rette selskab. Her er det grønne husløg og en guirlande af kogler. Lyngen fra efteråret har fået lov til at blive stående. Den passer ganske godt ind med sin rødlige farve. Og, så er der selvfølgelig flere lygter. For levende lys i haven skaber den helt rigtige (jule)stemning.