Efterårsdekoration på stige

En rusten stige op ad et træ udgør fundamentet for årets efterårsdekoration. Her hænger tørrede blomster og kranse pyntet med bær.

Efterårsdekoration på stige

Bagerst i haven, men stadig synligt for huset, ligger skovbedet. En lille samling træer, som man kan gå ind i blandt og hvor efteråret lige nu viser sig med gulnede blade og stauder på vej i hvile. Her lå i sin tid, inde i junglen af ukrudt, blandt andet en gammel rusten stige, som vi i første omgang ikke rigtig vidste, hvad vi skulle stille op med. Den blev sat til side. Indtil en dag, hvor jeg faldt over den igen og pludselig kunne se, at den da skulle stå op ad det gamle poppeltræ i det, som nu er et staudebed og ikke længere et vildnis. 

Stigen er dekorativ i sig selv, men det er oplagt af og til at pynte den til årstiden. Som nu, hvor den udgør fundamentet for en efterårsdekoration.

Efterårsdekoration på stige

Her hænger buketter af tørret lavendel, som senere kommer ind til brændeovnen. Vinteren i gennem kommer vi en lavendelkvist i den brændende ovn. Det giver en dejlig duft i huset. Sammen med lavendel hænger også en stor buket af rejnfan. Den er nem at forme til en buket med et rundt “hovede”, så den er også brugt til små buketter på rad hen langs stigens trin. Fra en krans beklædt med bast hænger de sidste hyldebær, mens kransen af grene fra arkitektens trøst er pyntet med ildtornens røde bær.

Sådan en stige kan pyntes med alt muligt. Det er kun fantasien som sætter grænser.