Julestemningen starter i haven

Skab julestemning i haven med naturens materialer. Få ideer til hvordan du forvandler træ, mos og kogler til juledekorationer og slip kreativiteten løs. 

Julestemning i haven

Det første sted jeg pynter op til jul er i haven. Det er her jeg for alvor får afløb for min kreativitet. I år har jeg givet mig selv den kreative opgave, at jeg skal bruge, det jeg har, sammen med materialer jeg kan hente i skoven, parken og haven. Jeg må altså ikke købe noget. Heldigvis har jeg rigtig mange materialer på lager. 

Et stykke træ med mos og kogler på pind

Mit lille kreative benspænd har givet mig rigtig mange gode gåture i grønne omgivelser, hvor humøret har fået et tak opad. Særlig magisk er det at lede efter mos. Alt det grønne og bløde mos i skovbunden er vitaminer i en mørk tid. Udover masser af forskellige arter af mos har jeg også været så heldig at finde et fint stykke træ beklædt med et tyndt lag mos. I træstykket har jeg lavet små huller med en syl. I dem står små kogler, som er limet på grangrene med limpistolen. Det samme princip har jeg brugt til lidt større og længere grankogler. De er dog sat på tynde grene med lav og stukket ned i en krukke med engelsk græs. På bordet står et juletræ af beton, som jeg har købt for længe siden, samt en lille krukke med mos. 

Grankogler på grene i en urtepotte samt mos i en lille krukke

Grene med lav i en gammel rusten grillstarter

Grenene med lav går igen i en buket foran hoveddøren. De står i en gammel rusten grillstarter, som jeg bruger hele året som krukke. Udover juletræet af beton på bordet har jeg også et ved hoveddøren. Det står på en bund af pudemos, som jeg fandt for foden af nogle bøgetræer i skoven. 

Juletræ af beton på bund af pudemos

På døren ind til køkkenhaven hænger tre kranse. De to er gengangere fra sidste års “4 julekranse du kan forberede i god tid”. Den tredie har jeg lavet i år af gyldne blade fra skoven, som jeg har bundet omkring en halmkrans med kobbertråd. Omkring håndtaget hænger en buket af buksbom. Det er alt sammen med til at skabe julestemning i haven.

Dør med kvist af buksbom og tre kranse

Krans med gyldne blade bundet om halmkrans med kobbertråd

Jeg kan varmt anbefale at hente materialer i naturen. Udover den friske luft og det gode humør er det også rigtig godt for ens kreativitet. Jeg bliver i hvert fald meget inspireret. Hvis du er i tvivl, kan du på Miljøstyrelsens hjemmeside finde en oversigt over, hvad du må samle i naturen.

På næste lørdag viser jeg, hvordan en pose med oasiskugler har inspireret mig til at lave julekugler med et naturligt look.