Påskeæg i ny forklædning

Årets påskeæg bygger videre på tidligere års plantefarvede æg. En stak blomsterservietter, lim, guldmaling og tørrede blomsterhoveder er hovedingredienserne i forvandlingen. På trods af mangel på tid kommer der på den måde alligevel lidt nyt til årets påskepynt.

Påskeæg med guld, snor og tørrede blomsterhoveder

Måske er det den hvirvlende sne og lyden af en knitrende brændeovn der gør, at jeg har malet nogle af årets påskeæg med guldmaling. En maling jeg ellers bruger til julepynt. Den er dog ikke mere skinnende, end jeg synes, den går an. Æggene er oprindeligt farvet med kaffe, hvilket giver en meget mørkebrun farve. Den har godt af at blive peppet lidt op. På toppen har jeg bundet tørrede blomsterhoveder i grå og lilla.

Påskeæg med guldmaling og tørrede blomsterhoveder

Påskeæg med decoupage

Det er første gang, jeg laver decoupage og jeg var heldig i mit valg af servietter. Decoupage viser sig nemlig at være pænest, hvis bundfarven i servietten går i et med farven på det man klæber på. Her altså ægget. Æggene med decoupage ligger sammen med andre plantefarvede æg på en bund af visne blomsterhoveder fra Skt.Hansurt. Forsythiagrenene med knopper skifter jeg ud med blomstrende, når de er klar. 

Resten af æggene i påskekassen er gule, men de kommer først frem i påskedagene. Hvis påskestemningen indfinder sig for alvor. Jeg forestiller mig, at de kan være pæne på påskebordet.

Jeg har også endnu en ide i støbeskeen, som jeg håber at få lavet, men det bliver først når det for alvor er påske. Lidt forårsblomster i krukkerne udenfor indgangsdøren skal der da også til. Hornvioler kan heldigvis godt tåle lidt frost. Værre er det med sneen, men det må da snart være slut med den. 

Hvis du har lyst til mere inspiration til påskepynt, så kig i arkivet. Under tagget Påske finder du alle tidligere års påskeindlæg. Her er der også link til påskeinspiration på Anna´s Plads, som jeg de sidste to år har kørt påsketema sammen med.