Ribssyltetøj med mandler

Ribssyltøj med mandler

Lige nu bugner haven af ribs. Hvis du ikke lige ved, hvad du skal bruge dem til, så prøv denne opskrift på ribssyltetøj med mandler. En klar favorit her i huset. Opskriften giver ca. 1½ l. syltetøj.

  • 1 kg ribs
  • 2½ dl vand
  • 650 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 50 g mandelsplitter

Skyl og rib ribsene. Læg dem i en gryde sammen med vand og sukker.

Split vaniljestangen med en kniv. Skrab kornene ud og kom dem i gryden. Del vaniljestangen i fire. Den tilsætter du også. Bring langsomt syltetøjet i kog under låg. Kog i 5 minutter. Rør forsigtigt indimellem. Skum og smag til med sukker. Tilsæt eventuelt et geleringsmiddel, hvis du synes syltetøjet er for tyndt. Følg anvisningen på pakken. Rør til sidst mandelsplitterne i. Jeg lader den delte vaniljestang blive i, men du kan selvfølgelig tage den op. 

Hæld straks syltetøjet på varme, skoldede glas og sæt låg på.

Tip: Så længe syltetøj eller marmelade indeholder 50 % sukker eller derover, er det ikke nødvendigt at tilsætte konserveringsmiddel. Desuden laver vi i dag så små portioner, at de ikke har brug for en lige så lang holdbarhedsperiode som i gamle dage. Sætter du glassene i køleskab efter åbning, så er du på den helt sikre side. De øvrige glas opbevarer du bedst så koldt og mørkt som muligt.