Rønnebæksholms potager er en seværdig køkkenhave

Rønnebæksholms potager ved Næstved med alle dens farver og former er absolut værd at besøge. Hver sommer.

Rønnebæksholms potager

Ikke langt fra Næstved ligger herregården Rønnebæksholm. En gammel herregård med rødder i middelalderen og en gang bolig for Grundtvig. I dag et udstillingssted for moderne kunst og samtidskunst omgivet af park og herregårdshave. En herregårdshave som helt i stedets ånd er anlagt som en potager. Her står grøntsager og blomster side om side i nøje udvalgte farver og udgør en 6000 m2 stor seværdig køkkenhave.

Rønnebæksholms potager

Alle blomster og grøntsager står i store grupper og tager sig godt ud. Der er absolut noget storslået over mangfoldigheden. Når det gælder solsikker, så må man bare sige; jo flere solsikker, jo flere solsikkekerner. Hos kålen hjælper tagetes med at holde kålen fri for kålfluer og jordlopper. Mens Frøkenhat og alle de andre blomster tiltrækker sommerfugle og bidrager til havens mangfoldighed.

Rønnebæksholms potager

En potager er meget mere end en køkkenhave. Den er også dekorativ. I Rønnebæksholms potager er der lagt vægt på farver, former og design. Bønnerne er valgt ud fra årets farvetema i en mørklilla så mørk, at de næsten er sorte. Den passer fint sammen med de lilla Frøkenhat og Kæmpe Verbena. Bladbeden passer ind i den orange kontrast med sin fine stribe i bladet.

Rønnebæksholms potager er åben alle dage fra solopgang til solnedgang. Den ligger lige udenfor Næstved. Parken er også hjemsted for Haveselskabets plantemarkeder. Er du interesseret i kunst er der i løbet af året mange gode udstillinger i hovedbygningen.