Sæt stauder i krukkerne

Stauder i krukke

De fleste af krukkerne i landliggerhaven er plantet til med stauder, græsser og stenbedsplanter. Jeg kan godt lide tanken om, at de senere pryder staudebedene. Jeg har det nemlig så dårligt med at smide noget ud. Også selvom sommerblomsterne ryger i komposten og på den måde går videre i havens kredsløb. Samtidig er det i sommerhushaven nødvendigt hele tiden at tænke i planter, som ikke kræver meget vand. Udvalget blandt sommerblomsterne er stort, men det er endnu større, når jeg tænker staudebedet ind i planlægningen.

Så da vi i går rundede sommerferien af med et besøg på planteskolen, passerede jeg afdelingen med sommmerblomster og gik direkte til staudeafdelingen. Her købte jeg hvid kinesisk stenurt (Sedum spectable “Stardust”), græssen japansk star (CAREX morrowii “Ice Dance”) samt havenellike (Dianthus caryophyllus “Rosa”) til terrassen. De klarer sig alle godt i sommerhushaven med en ugentlig vanding.