To haver med inspiration til den vilde og naturlige have

Haveselskabets Havefestival er et hit – hvert år. Sidste år valgte jeg at se en række haver med forskellig jordbund og solforhold. I år har jeg valgt de fleste haver ud fra, at de har den samme baggrund som vores egen. Lidt vilde, meget naturlige og med et strejf af økologi i varierende grad. De to første er krydset af og sikken inspiration vi vendte tilbage med. En masse helt konkrete ideer til vores have og nogle som får lov til at ligge og ulme til haven er klar. Her lidt fotos og links.

Lisbeth Kaares have

Fotos fra Lisbeth Kaares have

Hos Lisbet Kaare fandt jeg en som deler min glæde over skoven. Der er masser af træstubbe, pileflet og KOGLER. På mange måder en fantastisk have og det aller allerbedste er skovhaven. Den er ganske enkelt WAUHHHHHHH. Hvis du bor på Sjælland, så snyd ikke dig selv for at køre forbi en dag med åben have. 

Du finder flere fotos på flickr i mappen Lisbeth Kaares have

En lang baggrunds beskrivelse finder du på Lisbet Kaares hjemmeside 

Hannas have

Fotos fra Hannas have

Kaos og orden hersker i Hannas Have på en inspirerende velafbalanceret måde. Der er harmoniske staudebede og lige så harmoniske men på samme tid vilde bede, hvor kørvel og andre af naturens egne blomster får lov at slå sig løs. Køkkenhaven er en blanding af grønsager og blomster. Mange af dem ser ud til selv at have valgt at slå sig ned og de passer perfekt ind. Hanna afholder også akvarel-workshops i haven. Så har du et kreativt sind, har du mulighed for at se haven gennem din pensel.

Du kan se flere fotos på flickr under mappen Hannas have

Og læse mere om haven og Hannas workshops på hjemmesiden Hannas Have