Undgå julestress – tag en pause

En himmelblå kop i julestemning

Vi har alle et billede af den perfekte jul og det kan hurtigt skabe julestress. Vi lader os rive med og skruer op for ambitionsniveauet. Jeg forsøger at undgå julestress ved at tage en pause – og tænke planen igennem en gang til. Hvordan kan du læse herunder.
  • Jeg sætter mig ned med et stykke papir og en kuglepen. Skriver alt det ned jeg vil nå. Stryger så det som ikke er nødvendigt, men blot udtryk for mine ambitioner. Meget effektivt.
  • Jeg bruger pausen til at tænke over om småkager behøver at være hjemmebagte? Bagerens er ganske udmærkede og jeg brænder ikke inde med to dåser julesmåkager i januar. Eller bytter med andre i familien. Så skal jeg kun bage en slags. Min mors vanillekranse er alligevel de bedste.
  • Behøver huset at være gjort rent i hvert eneste hjørne? Når gæsterne kommer er det mørkt og de er meget mere fokuserede på samværet.
  • Med mindre du går i flow, når du skaber komplicerede juledekorationer, så tænk over om simple juledekorationer i virkeligheden ikke er lige så dekorative. Skal det være helt simpelt så køb en juleblomst og nogle stearinlys. Har du lyst til at lave noget nemt og hurtigt, så lad dig inspirere af de mange nemme ideer her på bloggen under kategorien “Jul”.
  • Jeg tager en pause i juleindkøbene og går på café. Køber en god kop kaffe og en lille kage. Sidder et øjeblik og nyder julevrimlen og alle lysene. Så er jeg klar igen.
  • Det er jeg også, når jeg har siddet dybt i lænestolen hjemme i stuen med et tæppe, en varm drik og noget dejlig julemusik i højtalerne. Eller jeg har været til en julekoncert. Musik har en dejlig beroligende virkning.
  • Gå en tur i skoven eller parken. Frisk luft, rolige bevægelser og grønne omgivelser er så godt for vores velbefindende.