Vinterhårdføre sukkulenter giver liv til haven hele året

Sukkulenter er nogle af de mest taknemlige planter og helt perfekte i et sommerhus. Der findes rigtig mange forskellige slags, men for hukommelsens skyld har jeg valgt kun at have to slægter af sukkulenter i haven. Jeg har det nemlig sådan, at når jeg står på planteskolen og er åben for impulskøb, så kan jeg sjældent huske særlig meget. I hvert fald ikke, hvis jeg er på vej ind på et nyt område. Som nu med sukkulenter. Begge slægter tilhører de vinterhårdføre sukkulenter. For det er vigtigt for mig, at jeg kan have dem i haven hele året.

Vinterhårdføre sukkulenter - husløg

Husløg – som går under det latinske navn Sempervivum – har ingen problemer med vores frost og sne. Som et stort plus er de stedsegrønne og liver op i haven hele året.

Der findes rigtig mange forskellige sorter husløg. Nogle af de jeg allerede har, er fra min mors have. De formerer sig lystigt og kræver ikke meget vand. Du kan læse mere om husløg i indlægget Husløg er gode i krukker og bede hele året. Blandt andet om, hvordan du får mange flere.

Vinterhårdføre sukkulenter - pudret stenurt

En anden sikker vinder er slægten Sedum. Sankthansurt hører til denne slægt, så det er min måde at huske den på. Alle Sedum tilhører de vinterhårdføre sukkulenter, men ikke alle er stedsegrønne. Så lige der må der en ekstra indsats til,  da jeg gerne vil have flere stedsegrønne sukkulenter. Heldigvis er Pudret stenurt (Sedum spathulifolium) nemt at huske. Pudret stenurt er stedsegrøn og oveni får den de fineste små blomster om sommeren. 

Vinterhårdføre sukkulenter - pudret stenurt

Nu skal jeg bare huske “sempervivum” og “sedum”/ “pudret stenurt” næste gang jeg står på planteskolen. Det skulle da lige være til at klare.