5 måder at hygge på i januar

Hygge ved brændeovnen

5 bud på hygge i vintermørket med udgangspunkt i de fem mest populære blogindlæg fra januar 2016 + et foto der aldrig fandt et blogindlæg. Før nu.

Den helt store internationale trend for øjeblikket er det danske begreb hygge. Alle de store engelske og amerikanske aviser skriver om hygge. Korte og lange artikler, hvor de giver deres bud på, hvad hygge er. På Visit Denmarks hjemmeside kan man læse om, hvordan man selv kan lære at hygge og Alex Beauchamp har bygget sin amerikanske blog Hyggehouse op omkring begrebet. Det er absolut trendy at hygge.

Som danskere ved vi instinktivt, hvad det vil sige at hygge. Det er straks meget sværere at forklare det. Hygge er umiddelbart en følelse, men det er også forbundet med noget meget enkelt. Varme, en pause fra travlhed og dagligdags bekymringer, at stoppe op og gøre noget rart for sig selv eller sammen med andre. Det kan være 10 minutter med en god kop kaffe eller en hel aften med gode venner eller familien. Der er dog nogle elementer der er med til at skabe stemningen. Dem fortæller de 5 mest populære blogindlæg i januar 2016 om.

Levende lys i haven er hyggeligt.

Hygge i januar - levende lys i haven

De færreste piller deres julekæder ned efter julen. Lys i træer og buske får os gennem den mørke tid. Ekstra hyggeligt bliver det med levende lys i haven.

Fotoet er fra blogindlægget 5 kreative ideer til genbrug af konservesdåser. Det mest læste i januar 2016. Ja, faktisk i hele 2016.

Et smukt dækket bord

Hygge i januar - et vinterligt bord

Meget hygge foregår omkring bordet og man kan sagtens hygge selvom bordet ikke er dækket fint til fest, men kommer der gæster er et smukt dækket bord med til at skabe en hyggelig stemning.

Fotoet er fra blogindlægget Et vinterligt bord med kreativ genbrug. Det anden mest læste blogindlæg i januar 2016.

Noget at spise

Hygge i januar - fastelavnsboller

Hygge er oftest forbundet med at spise. Gerne kager, men også omkring hverdagens måltider skaber vi ofte en hyggelig stemning. Et tændt stearinlys på aftenbordet i januar sammen med gode samtaler om dagen der gik er hyggeligt.

Fotoet er fra indlægget  Fastelavnsboller med tre slags fyld. Det tredje mest læste blogindlæg i januar 2016. Det femte mest læste handler også om mad: Kartoffelfrikadeller med mandler – restemad er bestemt ikke kedeligt.

En god bog

Hygge i januar - en stak bøger og en kop kaffe

At krybe sammen i sofaen med en god bog og en kop kaffe er noget af det mest hyggelige og det bedste eksempel på at hygge også er noget vi gør alene.

Fotoet er fra indlægget Fire havebøger til en have i balance. Det fjerde mest læste blogindlæg i januar 2016.

Morgenkaffe på sengen

Når det er mørkt og koldt udenfor kan trangen til at krybe tilbage i sengen hurtigt overvælde en. Med morgenkaffe på sengen bliver det ekstra hyggeligt..

Fotoet fandt aldrig et blogindlæg i 2016, men passer så godt til temaet, at det nu endelig fandt vej til bloggen.


Igennem 2017 vil jeg med jævne mellemrum tage udgangspunkt i de mest læste blogindlæg fra den pågældende periode i  2016. En slags status, men forhåbentlig også en inspiration til sæsonen. Dette er det første indlæg i serien.