Glæden ved at tage forårsgrene ind

Forårsgrene af kejserbusk

Midt i den kolde vinter er en af de største glæder at tage forårsgrene ind. Du kan starte allerede i december og fortsætte til foråret er i fuldt flor i haven med næsten alle slags forårsgrene.

I vores stue står en vase med grene fra kejserbusken. Graciøst slynger grenene sig op i luften på en dynamisk og dejligt uformel måde, med blomsterhoveder strøet ud over det øverste af grenene, som små bløde pomponer. I starten syner de af næsten ingenting, men efterhånden, som blomsterhovederne åbner sig, bliver de smukkere og smukkere. Også duften udvikler sig. De første dage må næsen helt ned i blomsten, for at opleve glæden ved den parfumerede duft, men når først de er sprunget ud, fylder duften hele rummet. Et lille stykke forår i januar.

Dette er anden etape af en af de største vinterglæder. Nemlig at tage forårsgrene ind og drive foråret frem, mens termometeret viser frostgrader og sneen lurer lige om hjørnet. For mig starter det altid i december. Her tager jeg mirabellegrene ind og lader dem stå i det kølige sommerhus. Klar til når vi kommer på juleferie. Så snart vi tænder brændeovnen, går processen i gang. Hurtigt viser der sig små hvide prikker på de brune grene. Her sætter forventningens glæde ind. Hver dag følger vi nøje de små prikkers udvikling. De små fnug udvikler sig langsomt men sikkert. Bliver større og større. Mere spændstige. Og, så en dag, som lyn fra en klar himmel, springer de ud og bliver til de yndigste små stjerner med duft af mandel. I år sprang de ud nytårsaftensdag, som et lille nytårsfyrværkeri. Et andet år, med en tidlig juleferie, sprang de ud allerede 2. juledag. Cirka en uge tager det.

Der er næsten ingen grænser for, hvilke forårsgrene du kan tage ind. Et år tog jeg grene af hyld ind. Det blev til små broccolignende blomster. Dengang syntes jeg vist, det var mere interessant end kønt, men smag udvikler sig. Måske skulle jeg prøve igen. Ina fra Annas Plads har taget kvædegrene ind og Lisbeth fra Countryliv tager magnoliagrene ind. Kirsebærgrene og forsythiagrene er andre oplagte valg. Lige meget hvilke er der en stor glæde ved at tage forårsgrene ind. Hvordan du får dem til at holde længere, kan du læse i indlægget Sådan holder dine forårsgrene længere.

1 Kommentar on “Glæden ved at tage forårsgrene ind

  1. Ja, det er en stor glæde at drive forårsgrene. Jeg har også altid gjort det. I år er jeg sent ude fordi jeg har været syg, men i går hentede jeg mirabeller. Jeg tror de er mine yndlingsgrene fordi de dufter helt forførende af forår når de springer ud. Men de er jo alle dejlige 🙂

Comments are closed.