6 blomster som tåler et kys af fader Frost

Vintergækker i krukke

Her i starten af februar kan vi roligt begynde at tænke på krukker fulde af tidlige forårsblomster. Mange af de helt tidlige blomster tåler nemlig både et lille og et stort snert af frost. Tænk bare på vintergæk og erantis. Og, vi trænger til det. Krukkerne behøver ikke at være traditionelle. Gå på jagt i skuret, på loftet og i genbrugsbutikken og lad dig inspirere af krukkerne i dette indlæg. Hvad du kan fylde dem med, kan du læse mere om herunder.

Hyacinter i krukke

Hyacinter og tulipaner har ingen problemer med lidt frost. Fryser de i længere tid, står de fint, men kan dog falde hen, når det tør. Er du lidt mere forsigtig, så sæt hyacinter eller tulipaner i et højt glas. For eksempel et gammelt henkogningsglas. Så er de en smule beskyttet.

Primula i krukke

Primula klarer sig også fint. I milde vinter blomstrer den sågar i mine bede fra slut november/ start december. Et lag sne tager den sig ikke af. Den eneste skade som kan ske er, at blomsten fryser. Planten klarer sig fint.

Hornvioler i krukke

Hornvioler er et hit. Sidst i februar kan jeg sjældent holde mig tilbage, og køber hornvioler i massevis. Det går som regel helt fint. I år blomstrer en af efterårets overlevende hornvioler allerede nu. Den milde vinter gør sit.

Hvis du er i tvivl om dine krukker tåler frost, så læs om 5 krukker til hele året.