7 æblekager fra Europa

Æblesæsonen er for alvor over os. Udover fryden ved at sætte tænderne i et sprødt og saftigt æble, så er det også sæson for æblekage. Her kommer 7 forskellige æblekager fra Europa til inspiration.

Polen

Polsk æblekage med marengs

Szarlotka z beza er en polsk æblekage med marengs. Den søde knasende marengs går godt sammen med de syrlige æbler. Opskriften finder du hos Dominika på bloggen Chatkazpiernika. Foto:  Dominika/ Chatkazpiernika

Østrig

Apfelstrudel

Apfelstrudel er en østrigsk klassiker med en fyldig smag af æbler og kanel. Opskriften finder du på hjemmesiden Visit Tirol. Foto: Visit Tirol.

Tyskland

Tysk æblekage med drys

Tysk æblekage med drys er en bradepandekage i al dens enkelhed. Saftig med lang holdbarhed. Opskriften finder du hos Silvia med bloggen Candid Moments. Foto: Silvia/ Candid Moments

Frankrig

Tarte tatin

Tarte tatin. Endnu en klassiker. Denne gang fra Frankrig. Karamelsmagen er uovertruffen sammen med æblernes syre. Server den med en klat flødeskum og englene synger. Opskriften finder du på Isabellas hjemmeside. Foto: Bjørn Jakobsen/ Isabellas

England

Crumblecake med brombær og æbler

Hvad er æblesæsonen uden en crumblecake. Her med brombær og hasselnødder. Så bliver det ikke mere efterårsagtigt. Opskriften finder du på hjemmesiden Wild at Heart. Foto: Wild at Heart.

Schweiz

Schweizisk æblekage

Fruchtwähe er en schweizisk klassiker. Den tynde bund og æggestanden gør kagen særlig skøn. Alle frugter kan anvendes, men den er særlig god med æbler. Opskriften finder du på Betty Bossis hjemmeside. Foto: Betty Bossi.

En variation med butterdej, mandler og marzipan finder du her på siden. Du skal blot udskifte brombærene med æbler i opskriften på Brombærtærte.

Italien

Italiensk æblekage med olivenolie

Italiensk æblekage med olivenolie er en fedtfattig variation af en klassisk æblekage. I opskriften bliver der brugt selvhævende mel. Da vi i Danmark bruger almindeligt mel tilsætter du 2 tsk. bagepulver. Opskriften finder du på bloggen My Little Italian Kitchen.  Foto: My Little Italian Kitchen.

God fornøjelse i køkkenet