8 enkle buketter med dahlia

Romantisk dahliabuket med stjerneskærm

En enkelt dahliabuket med stjerneskærm og lathyrus

Det er højsæson for dahlia. Sensommerens absolutte højdepunkt. På et tidspunkt, hvor så meget andet begynder at takke af, står dahlia smukt i haven. Allerbedst i store flokke. Nu gælder det om at plukke og plukke. Store buketter og små buketter. Ikke mindst fordi dahlia gør sig så godt i buketter og spreder glæde i en vase. Den kræver ikke det store selskab og er nem at arrangere. 

Hvide dahliabuketter

En kort og en lang i en høj slank vase eller en kort, tæt buket i en lav vase. Hvide dahliaer passer godt ind i den kølige nordiske stil.

En enkelt dahlia i vase

En stor kaktus dahlia gør sig godt alene i en lav vase. For ikke at klippe knopperne af planten, får dahlia ofte en kort stilk. Så lave vaser er gode til dahlia.

To dahliabuketter

En vase med smal hals er god til at holde de korte dahlia oppe, men man kan også snyde lidt. Til højre har jeg sat hønsenet i toppen af den høje slanke vase. Hønsenettet holder dahliaerne oppe og på plads. Ligesom nettet gør det let at arrangere buketten med grønt og bær i en luftig form. Man lærer mange tricks, når man ikke er god til at binde buketter.

En enkelt dahlia og en lille buket

Simpelt, enkelt og tone i tone. Dahliaen til venstre har fået en vase, som matcher i farven, mens de tre dahliaer til højre er forskellige typer, men i samme tone.

Du kan også lave en nem sensommerdekoration med dahlia.