Snepryd er en vigtig insektplante

Snepryd

Hvis dit mål er at skabe en bæredygtig have, så gælder det om at have så mange forskellige blomster som muligt hele sæsonen.  Snepryd (Chionodoxa) er en rigtig forårsbebuder. En af de helt tidlige forårsblomster, som virkelig kan sætte både mennesker og insekter i forårshopla. Tidligt om morgenen er støvdragerne skjult, men efterhånden som solen varmer blomsten op, åbner den sig. Så er det at sommerfugle, hvepse og andre vigtige insekter i haven flokkes om den.

Snepryd

Snepryd er en nem løgblomst som allerhelst vil stå i sol, men som også stiller sig tilfreds med halvskygge. Du formerer den ved at dele den, når den er visnet ned. Da den smider frø hjælper den dig gerne, men vær forsigtig, når du luger. Det du tror er græs er måske en snepryd på vej til at vokse sig stor.

Personlig synes jeg den er særlig smuk, når den dækker jorden som et tæppe. Den effekt kræver, at du planter løgene en for en med afstand. En afstand på 8 cm kan være en rettesnor. Du kan selvfølgelig også gøre som du gør med vintergækker. Planter dem tre og tre spredt ud over arealet. Rent farvemæssigt er den god sammen med grå. For eksempel lavendel, lammeøre eller salvie som bevarer deres grå farve gennem vinteren. Den er også smuk sammen med birketræets hvide bark. Hos os har den husets sorte farve som baggrund.

Hvis du synes dine snepryd ser anderledes ud end mine, er det højst sandsynligt fordi at slægten indeholder 6-8 arter.

Læs mere om vigtige planter for insekterne i min miniguide til insektplanter