Armchair gardening med varme og stor nydelse

Ikke siden jeg læste Karen Sybergs “Admiraler elsker sukkerpærer” har jeg været så underholdt som de sidste par dage. Hvert et ledigt øjeblik har jeg stukket næsen i “Medelhavsträdgård på svenska” af Peter Englander (2008). Og, er forsvundet ind i en inspirerende og velskrevet verden.

Fotos fra "Medelhavsträdgård på svenska"

Foto fra “Medelhavsträdgård på svenska”. Foto ©Peter Carlsson

Bogen er fuld af gode råd til den, som ønsker at anlægge en middelhavshave, men kan også med stor fordel læses af alle andre haveejere. Som hos Karen Syberg handler det også hos Peter Englander om havenydelse. Her er det bare ikke en bondehave på Møn, men en middelhavshave i Østerlen. Bogen igennem kommer Peter Englander igen og igen ind på det gode måltid, på det at sidde i haven – allerbedst sammen med familien og gode venner – og på at nyde duftene, synet og lydene.

På trods af det ambitiøse projekt at anlægge en middelhavshave i det kolde nord formår Peter Englander at formidle en smittende haveglæde, der lægger vægt på at skabe en have til nydelse. At tænke i løsninger som gør det lettere at holde haven og ikke mindst bruge haven.

Jeg har ingen planer om at anlægge en middelhavshave, men jeg tror da bestemt, at jeg vil flytte krydderurterne tættere på huset og tilføre terrassen lidt middelhavsstemning.

Du kan låne “Medelhavsträdgård på svenska” på biblioteket eller kig efter den næste gang du er i Sverige.