Et juletræ til fuglene – og mig

Der er ingen tvivl om, at fuglene er fløjtende ligeglade med æstetik. Til gengæld vil de gerne have let adgang til føde. Jeg på den anden side vil gerne have noget pænt at kigge på samtidig med, at jeg gør haven attraktiv for fuglene. Følg med og se, hvordan jeg laver et juletræ til fuglene – og mig.

Hjemmelavet mejsekugle

Fugle har brug for fedt. Især om vinteren. Jeg serverer fedt med masser af frø på mange forskellige måder, men mejsekuglerne er de mest populære. De forsvinder som dug for solen i løbet af ingen tid. Kuglerne laver jeg selv ved at mætte smeltet svinefedt med fuglefrø. Når det er størknet, former jeg det omkring en grankogle.

rosinhjerte

Rosiner er især et hit hos drosler. Jeg har trukket rosinerne på kraftig ståltråd og formet det som et hjerte.

Æbler til fuglene

Solsorte er meget glade for æbler. De skulle egentlig være røde her i juletiden, men jeg bruger, dem jeg har. Æblerne er også sat på kraftig ståltråd. Så er de nemme at hænge op.

Tørret solsikke med masser af solsikkefrø

Blåmejsen og musvitten spiser begge meget gerne solsikkefrø. Udover, at jeg ikke klipper mine solsikker ned, så sidder der også enkelte solsikkehoveder på fuglenes juletræ.

granstjerne

Stjernerne af gran er kun til pynt. Fuglene finder ikke føde i dem. De giver lidt grønt til de bare grene. Pynter du et grantræ til fuglene, så behøver du ikke stjernerne. Måske har du til gengæld lyst til at hænge dem et andet sted. De er supernemme at lave. Alt du har brug for er gran og grøn blomstertråd.

Sørg for, at juletræet er tæt ved huset, så kan du sætte dig ved vinduet med en kop kaffe og nyde det rige fugleliv.