Kogler, mos og gran hører julen til

Julens dekorationer i 2020 er som altid fuld af kogler, mos og gran. Her er både den nemme løsning med grandække og den lidt mere udfordrende med en koglekrans og en kogleopsats.

Mottoet for årets juledekorationer er lidt men godt. På terrassen er dekorationen enkel. Et grandække på et bord hører til de helt nemme måder at skabe julestemning på. I krukkerne står lavendler. De har stået der hele sommeren, men passer lige så godt til jul. Solsorten har fået en æblekrans og nogle fedtkugler. Den spiser dem inde fra busken, så vi skal lige huske at vende dem en gang i mellem.

På hylden står et fad med kogler. Det kunne selvfølgelig lige så godt stå på bordet og hører også til de helt nemme dekorationer. Året igennem, når jeg går tur, samler jeg kogler op. I sommerhusområdet ligger de tit i rabatten. På den måde får jeg mange forskellige, som giver et fint spil.

I den lidt mere krævende ende er der en koglekrans og en kogleopsats. Til kransen fik jeg hjælp på YouTube hos Elisabeth Bønløkke. Den er selvfølgelig langt fra perfekt. Trods alt er det min første koglekrans. Hist og pist har jeg blandt andet limet kogler og stjerneanis på for at skjule vindseltråden. Men i bund og grund er jeg ganske tilfreds og ret stolt. 

Kogleopsatsen er kogler fra rødgran som er limet på en kagedåse. Dåsen står på en tinlysestage fra 1970´erne, som jeg har sprayet sort. Der er stadig masser af kogler i skoven. De skal bare lige tørre lidt, inden du limer dem på kagedåsen. I opsatsen har jeg sat tre minijuletræer. 

Tilbage i den lettere afdeling er en moskrans. Det er mos fra skoven som er viklet omkring en halmkrans og fæstnet med grøn blomstertråd. Super enkelt. Stjernen lavede jeg for nogle år siden og den kommer frem hvert år. I år skete det, da bladene faldt af klatrehortensiaen…….I et gammelt henkogningsglas har jeg lagt en masse gran og sat et hyacintløg. Også meget enkelt. Og så kunne jeg ikke modstå fuglereden. Der var lige plads til et juletræ af beton.