Naturpynt til juletræet du selv kan lave

Naturpynt til juletræet består af meget mere end kogler. Her er der brugt både birkebark, blade, kastanier og meget mere.

Naturpynt til juletræet

I år har jeg hygget mig med at lave naturpynt til juletræet. Eller det vil sige, de grangrene som udgør vores juletræ. Vi har nemlig ikke rigtig plads til et træ. Pynten består af forskellige ting, jeg har fundet i skoven og parken, Noget har bare fået en kobbertråd og hænger, som det er fra naturens hånd. Andet har jeg formet. Som minikransen af birkekvas på billedet herover.  Stjernen  i toppen er lavet af nogle kviste, som jeg har bundet sammen på midten. På agernet (herunder til højre) har jeg først fjernet toppen og sat en kobbertråd gennem den. Herefter har jeg limet den på agernet. 

Naturpynt til juletræet

Naturpynt til juletræet

Naturpynt til juletræet

De små hjerter er klippet ud af birkebark, jeg har fundet i skoven.  Et enkelt blad med små hårde frugter har også fundet vej til juletræet. Kastanierne var heldigvis bløde nok til, at jeg kunne føre en kobbertråd igennem dem. 

Hvis du synes træet mangler lidt farve, så kunne tørrede appelsinskiver være en mulighed. Dem lavede jeg til sidste års naturlige julepynt og de er kommet frem igen i år. De kan altså sagtens holde sig.  Små mandariner eller lime med nelliker kunne også være en mulighed. Mandariner med nelliker havde jeg et år i en juleuro. 

Pynten kan selvfølgelig også hænge alle andre steder end på juletræet. Hvis du og familien er mere til et helt traditionelt juletræ.

En dejlig bonus ved at lave naturpynt er den opmærksomhed overfor naturen, som automatisk følger med. Der gik sport i at finde så meget forskelligt som muligt. Det gjorde selvfølgelig også, at jeg helt sikkert kom ud og gå et par gange mere, end jeg ellers ville have gjort. Dobbeltbonus.