Status og nytårsforsætter går hånd i hånd

Året nærmer sig sin afslutning og det er tid til at se på tiden der gik og den der kommer. Tage udgangspunkt i det gode fra 2017 og fortsætte med det i 2018.

Nytårsglimmer

Status er lige noget for sådan en som mig. Systematikeren i mig elsker statistik. Indsamle data, gruppere og vurdere det. Den del er nem nok. Det er nytårsforsætterne sådan set også. De kommer automatisk væltende i processen med at lave status. Den svære del er at have realistiske mål for det nye år. Der falder de fleste af os i. 

Mine ambitioner for 2018 er dog slet ikke så store. Jeg tager udgangspunkt i det som gik godt i 2017 og som jeg vil fortsætte med i det nye år. Mest for at holde fast i det, men måske kan der også skrues på det, så der kommer meget mere af det gode. Hvis det passer ind.

Bevægelse

For mig handler det om at holde fast i den gode vane med at gå en tur. Så ofte som det kan lade sig gøre. Her om vinteren er det et godt påskud for at komme ud i den friske luft. Yoga er også rigtig godt for kroppen. Så det fortsætter jeg med i 2018. Måske gør det oven i købet havearbejdet nemmere til foråret. Det bliver uden tvivl nemmere at komme ned og håndluge. 

Ud og se

I det forgangne år har jeg nydt København ekstra meget. Været nysgerrig på min by og opsøgt både velkendte og nye steder i byen. En god vane jeg tager med mig ind i det nye år. Vi har også været rigtig gode til at tage ud i landet. Både på korte ture med kaffe på termokanden og en hjemmebagt kage i kurven. Lidt længere ture med madkassen og to små ferier i Jylland. De hører alle til de rigtig gode minder fra 2017, så der er al mulig grund til at fortsætte med dem.

Kreativitet

Påske og jul er årets højdepunkter, når det gælder kreativitet. Ideerne vælter frem og vil nærmest ikke stoppe. Men også resten af året forsøger jeg at finde tiden og roen til kreativitet. Det kreative rum er for mig et skønt sted at være. Der vil jeg gerne være meget mere i det nye år.

Haven

I løbet af året har jeg nedlagt et bed, som bare ikke fungerede for mig. Jeg har også lavet et om, sådan så det forhåbentlig bliver lettere at holde og dermed mere tilfredsstillende. Nu går jeg og pønser på at lave endnu et om. For det er vigtigt at haven er en glæde og passer til den tid jeg kan lægge i den. Vores have er en weekendhave og det skal den være indrettet til. 

Bæredygtighed

Genbrug og økologi er naturlige begreber i min verden, men jeg er ikke fanatisk. Ligesom de fleste andre afviger jeg også fra det bæredygtige, hvis det bliver alt for besværligt eller dyrt. Der er mange ting som er nemme for mig, fordi jeg har taget det med hjemmefra. Al den tid jeg har tilbragt sammen med mine bedsteforældre er en god ballast i dag, hvor deres levevis er en god rettesnor i en bæredygtig verden. Men der er også ting, som kræver mere viden end almindelig snusfornuft. Et mål for 2018 er at sætte mig endnu mere ind i, hvad vi kan gøre for at leve mere bæredygtigt.

Ingen af emnerne er fremmede her på bloggen. Det er de emner som jeg skriver mest om og det bliver jeg selvfølgelig ved med i 2018. Godt nytår og pøj, pøj med nytårsforsætterne.