Juletræet er genbrug og hænger på væggen

Et juletræ af genbrugsmaterialer er sagen, når pladsen er trang. Det kan nemlig hænge på væggen. Pyntet med julepynt i en blanding af genbrug og minder.

Juletræ af genbrugsmaterialer

Med få m2 har vi ikke plads til et juletræ. Ikke engang et lillebitte et. Så for fem år siden lod jeg mig inspirere til at lave et juletræ til væggen. Ideen fik jeg fra et eller andet sted ude i den store vide verden. Hvor fortaber sig. Siden har det været oppe på væggen de fleste år. Sidste år var det udenfor, men ellers er det lavet til at hænge indenfor.

Juletræet er lavet af genbrugsmaterialer. Selve stammen er et bræt som stod i huset, da vi overtog det. “Grenene” stammer fra en gammel gård, hvor de tidligere var fodpaneler. Det er superenkelt at lave og jeg tænker, at det giver sig selv, hvordan man gør det. Til at hænge pynten på, har jeg slået små søm i. De er nemme at pille ud, så jeg til næste år kan hænge pynten anderledes. Hvis jeg får lyst til det.

Julepynten er en blanding af nyt og gammelt. Noget har jeg selv lavet af genbrugsmaterialer. Andet har jeg købt i genbrugsbutikken eller fra nyt som et minde om en juletur. Dele af julepynten har jeg hentet i naturen. Og, noget er minder.

Julepynt af genbrug - rosette og julebuk

En julebuk fra genbrugsbutikken og en roset lavet af resterne af gavepapiret. Jeg er ret glad for rosetter, så et år til påske lavede jeg rosetter af alle de enlige servietter i skuffen.

Halmkoglen herunder har jeg købt. Den er både naturlig og så lidt nostalgisk. Fuglen ved siden af har jeg selv lavet for mange år siden.

Julepynt - en halmkogle og en fugl

Julepynt - æble, julebuk og kogle

Det røde æble minder mig om min barndoms jul, mens julebukken i metal er et minde fra en juletur til Sverige. På juletræet hænger også et par kogler i silkebånd. Meget enkelt. 

Julepynt - halmstjerne og juletræer af pil

Min mormor havde den tradition, at vi børnebørn hvert år måtte tage en ting fra juletræet. Et år tog jeg stjernen i flettet halm og den har fulgt mig lige siden. Ved siden af hænger to juletræer i pil. Dem købte jeg på Møn en sommerdag for mange år siden. 

Et juletræ hører julen til, men det behøver bestemt ikke at være af gran for at sprede julestemning.