Tag på Sofiero og bliv inspireret

Ramsløg i brun glasvase

I går drog Ina fra Anna´s Plads og jeg over sundet til Helsingborg. Målet var udstillingen Kvistar och Knoppar på Sofiero. Forventningerne var høje og en smule regn slog os ikke ud. Foråret ventede indenfor i Orangeriet. Det var vi overbeviste om. Og, ganske rigtigt blev vi mødt af en fantastisk forårsstemning med masser af spirende knopper på grene og inspiration til dekoration ude og inde.

Knoppar och kvistar spejler sig

Blomstrende grene og hornvioler i urtepotter

Udstillingen er delt op i tre afdelinger. Skoven, hjemmet og haven. På denne måde har havearkitekten Viktoria Johansson blomsterdekoratøren Marie Emilsson og fotografen Annika Christensen fået hvert deres rum, som samtidig giver udstillingen en fortælling. Det fungerer rigtig godt.

Helleborus i vase

Birkesris og anemoner

Tænd op med tørre grene fra stauder

Udover stemningen er der mange gode ideer. Både med fund fra loppemarkedet og nyere ting samt selvfølgelig alt det grønne. Et bundt tørre staudegrene bundet sammen med lavendel til optænding af grillen fangede straks min opmærksomhed. Ligesom ideen med at beklæde gamle lampeskærme med birkesris gik rent ind (se foto herunder).

Lampeskærme og birkesris

Udstillingen varer til 8.maj og har du mulighed for et smut til Sverige anbefaler jeg den varmt. Der er garanti for både forårsstemning og inspiration.