Udendørs juledekorationer du kan nå endnu

Udendørs juledekorationer får julestemningen til at brede sig, men måske er tiden knap. Kig med her og få ideer til hurtige juledekorationer.

Udendørs juledekorationer på bord

I år er der ikke meget tid til udendørs juledekorationer. Derfor er jeg glad for, at jeg havde forberedt nogle kranse allerede i august. Resten af dekorationerne, som dette indlæg handler om, er af den hurtige slags. Materialerne er fra haven og fra gemmerne.

Ved siden af indgangsdøren står et havebord jeg for nogle år siden lavede af genbrugsmaterialer. Om vinteren er det her de vinterhårdføre sukkulenter og stauder står. Får jeg tid til at gå i skoven, får krukkerne med gråblad lidt mos eller kogler inden juleaften. Ellers er det koglerne af beton som skaber julestemningen. Lidt mørklilla kål er der også på bordet. Et lille farvebidrag til julestemningen.

Udendørs juledekorationer med kål og juletræer

Udendørs juledekorationer med gran og lærkegrene

En kurv er fyldt med gran fra haven og forskellige slags kogler fra gemmerne. På lågen ind til køkkenhaven hænger en lærkegren fra en gåtur. Når man finder en så flot gren inklusiv lav, så er der ingen grund til at binde en krans.

Udendørs juledekorationer med gran

I en af mine mange alternative krukker, en omvendt stentøjslampe , har jeg stukket forskelligt gran ned i jord. Gran skaber altid julestemning. Med en blanding af forskellige typer gran får den, ellers meget enkle juledekoration, lidt dynamik.

Udendørs juledekorationer med fyrregren

I en himmelblå flaske står en gren fra fyrretræet. Enkelt og effektfuldt. I bunden af lanternen har jeg lagt thuja. De levende lys på terrassen skaber en dejlig stemning om aftenen. Også selvom det er for koldt at sidde derude. Gennem terrassedøren nyder vi de levende lys i mørket.

Nogen siger, at det bliver jul, lige meget om vi når at pynte op, bage, lave konfekt og alt det andet vi mener hører til. Det er helt sandt, men uden en markering, har jeg svært ved at finde julestemningen. Også selvom den markering blot er lidt gran og nogle kogler.

Fik du ikke set kransene i mandags? Så gå til indlægget “4 julekranse du kan forberede i god tid”.