Ugen hvor foråret mødte vinteren

Tuborglabyrinten Frederiksberg

Det har været en noget blandet uge. Først på ugen troede vi, at foråret var kommet. Haveplanerne vrimlede op til overfladen og utålmodigheden begyndte at røre på sig. Det satte sneen en brat stopper for torsdag. Tilbage til start. Tænde stearinlys, læse havebøger, kigge lidt på frøforsyningerne, drømme. Heldigvis kan man også hente inspiration til haven udenfor. For ærlig talt, jeg er ikke særlig god til at være alt for meget inden døre. Så hver dag forsøger jeg at gå en tur til noget grønt. Selv med bopæl i København er det faktisk muligt og nu er der gået sport i at opdage nye steder. I denne uge gjaldt den grønne gåtur også lørdag. Vi blev nemlig i byen i weekenden. Lørdag gik turen dog til noget velkendt, men selv det kendte rummer noget nyt i sig.

Ruminddeling med espaliervægge

Ugens havehit

Det helt store hit i denne uge kommer ikke fra vores egen have, men fra Haveselskabets have. Her gik jeg rundt i lørdags og søgte inspiration til ruminddeling af haven og faldt over en løsning med flere espaliervægge forskudt af hinanden. Den er forholdsvis nem at gå i gang med og giver straks en følelse af rum. Samtidig kan den dække lidt for indkigget fra stien uden at være massiv. Så kan jeg igen spise min morgenmad i natkjole og gummistøvler.

Japansk troldnød Hamamelis japonica

Ugens blomst

Der er altid et eller andet, der blomstrer. Den helt store glæde lige nu er selvfølgelig de store tæpper af erantis og vintergækker, men i denne uge falder valget på en busk; troldnød (Hamamelis). Personligt er jeg mest glad for den japanske (se foto), Hamamelis japonica, men er man mere til gult er den kinesiske, Hamamelis mollis, valget. Troldnød er en af de 3 skønne vinterblomstrende buske, som jeg anbefalede sidste år ved denne tid og den står stadig på min ønskeseddel. Inden jeg køber en,  skal jeg dog finde det helt rigtige sted til den.

Frederiksberg Ældre Kirkegård

Ugens københavner

For et par uger siden opdagede jeg Frederiksberg Ældre Kirkegård. En af Københavns mange små grønne lommer. Siden har jeg været der et par gange og i løbet af ugen fik jeg endelig skrevet et indlæg om den. Det fik titlen “På Frederiksberg Ældre Kirkegård er der som i en have“. Kirkegårdens mange små rum giver nemlig én fornemmelsen af at gå i en have. Med alt det stedsegrønne er det den perfekte have i februar, hvor vi trænger til noget grønt. Generelt er kirkegårde gode steder at hente inspiration til stedsegrønne planter. På Frederiksberg Ældre Kirkegård er der en især rig lejlighed til at se, hvordan de gråblå stedsegrønne går i spænd med de grønne. De store gråblå cedertræer, enebær og blågran giver kirkegården en helt særlig stemning.

Slet ikke nogen dårlig uge på trods af tilbageslaget med sne. Sneen har jo også sine positive sider, når den lægger sig hen over alt det grønne og ikke mindst dækker det brune. Nu er den væk og måske kan foråret endelig få frit løb.

1 Kommentar on “Ugen hvor foråret mødte vinteren

  1. Ja, det gælder om at komme ud så meget som muligt. Sådan har jeg det også. Storbyer med grønne parker og grønne pletter vinder over de mere grå storbyer – i min bog i hvert fald 🙂
    God søndag til dig – forhåbentlig med en tur ud i en grøn lomme!

Comments are closed.