Genbrug i haven er en god ide

Genbrug i haven - En forårsdekoration med krukker og tallerkner

3 små ideer til hvordan du nemt kan få genbrug ind i haven. Alternative krukker, planteskilte og fugleskræmslet Oda. Kun fantasien sætter grænser.

Så vidt muligt genbruger vi alt. Ingen tårer over at vi glemmer grillstarteren ude hele vinteren. Den er en perfekt krukke med sit rustikke rustne look. Sidste år indgik den i en forårsdekoration fra haven. Vi genbruger også paller. Som hegn. Og gamle brædder bliver til højbede. Herunder finder du en lille kavalkade over andre genbrugsideer. For genbrug i haven er en god ide.

Genbrug i haven - Planteskilt af gaffel og dækserviet

I 2012 tog jeg mine nye planteskilte i brug, og der er virkelig tale om genbrug. Jeg bruger dem endnu her 2 år efter. En plastikdækserviet fra genbrugsbutikken er klippet i rektangler, og sat på gamle gafler fra skuffen. Plantenavnet er skrevet med en sølvtuds. Skriften står der endnu. Virkelig holdbart. Du kan også klippe planteskilte af gamle plastikurtepotter eller skære en flade i en gren og skrive på den.

Genbrug i haven - et rådyr- og fugleskræmsel

2012 var samme år som jeg præsenterede jer for Oda, vores rådyrskræmsel. En gammel fodbold er hovede, aflagte nylomstrømper hendes krøller, kjolen fandt jeg bagerst i skabet. Rester af stof samt knapper fra skuffen danner hendes ansigt. En festlig dame i haven, som ikke skræmte mange rådyr, men gav anledning til mange gode samtaler med de forbipasserende.

genbrug i haven - kaffedåser til blomsterbuketter

I 2014 kom dåserne ind i haven. Tætnet med silikone i alle sammenføjninger (bund og side) fungerer gamle kagedåser perfekt som vaser. De er selvfølgelig også gode at så og plante i. Faktisk er jeg nok lidt besat af dåser, så projektet fortsætter i 2015. En pose fuld af konservesdåser fra en veninde venter på at blive taget i brug. Du finder andre ideer til krukker af genbrug i indlægget “6 alternative krukker til haven”.