Sæt mønster på dine plantefarvede æg

Her får du fire ideer til dekoration med mønster på plantefarvede æg. Helt enkelt og med ting du sikkert allerede har i huset.

Plantefarvede æg

For fire år siden plantefarvede jeg mine første æg og det var sjovt. Det blev til marmorerede æg og til ensfarvede. På det tidspunkt havde jeg rigelig udfordring i at eksperimentere med farver. Dem eksperimenterer jeg stadig med, men i år har jeg også eksperimenteret med at dekorere æggene. Hvis du er ny til plantefarvning af æg, så kan du lære af mine erfaringer i indlægget “Plantefarvede æg med succes”. Indlægget indeholder de mest basale ting, som det er godt at vide, når du farver æg. Hvis du allerede har styr på den del, men mangler inspiration til dekorationen, så kig med herunder. Her får du fire ideer til dekoration med mønstre.

Plantefarvede æg dekoreret med blondemønster

Blondemønster

Til blondemønsteret i venstre side bruger jeg en hæklet mellemlægsserviet, som jeg lægger tæt omkring ægget. Til at holde fast på servietten bruger jeg en almindelig nylonstrømpe. Den skal slutte tæt og bindes. Hvis du bruger strømpebukser, så klipper du dem selvfølgelig til.

Blondemønstret til højre er fra en nylonstrømpe med blondemønster. Ægget lægger jeg ned i nylonstrømpen og binder strømpen, så den slutter stramt til. Den overskydende længde klipper jeg af.

 

Plantefarvede æg med elastikker

Elastikker

Elastikker er noget af det nemmeste at skabe mønstre med på æg. De forskellige bredder på elastikker skaber nemt variation, når man blander dem på det samme æg. I midten har jeg brugt bukseelastik/båndelastik, som giver en fin struktur. Elastikkerne holder sig selv fast, så du behøver ingen nylonstrømpe.

 

Plantefarvede æg med bladdekoration

Blade

Personligt synes jeg, at det er nemmest at arbejde med lidt større og forholdsvis tynde blade. De skal helst være friske, men kan godt opbevares i køleskabet et par dage. Hvis du har svært ved at lægge dem på, så fugt dem let. Det gør, at de klæber til ægget. Afslutningsvis bruger jeg en nylonstrømpe til at holde bladene fast. Lige den del sætter ens tålmodighed på en prøve, da bladene har det med at flytte sig i processen. Derfor er det nemmest med store blade.

 

Plantefarvede æg med klistermærker

Klistermærker

Når jeg bruger klistermærker, er det formen jeg kigger på. Prikker og bogstaver er rester fra andre projekter, så det er dem jeg har brugt her. Et forsøg med firkantede klistermærker faldt ikke helt så heldigt ud. Det er vigtigt at lægge ægget med klistermærkerne ned i en tætomsluttende nylonstrømpe. Ellers falder de af.

Dine ideer

Har du selv ideer til dekoration af plantefarvede æg, så er du meget velkommen til at lægge en kommentar. Jo flere ideer, jo bedre.

1 Kommentar on “Sæt mønster på dine plantefarvede æg

  1. Det er så fine mønstre du har skabt og en sjov ide 🙂 Det ser flot ud med dit fad med farvede æg, jeg må lige studere dit indlæg om plantefarvning, måske kaster jeg mig ud i det.

Comments are closed.